Στο στοίχημα της επόμενης ημέρας για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «105,5 στο Κόκκινο», η νέα γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου.

Συγκεκριμένα ανέφερε: “Το μήνυμα της κάλπης της 15ης Μαΐου, μας έδωσε πολύ μεγάλη χαρά και αυτοπεποίθηση, ταυτόχρονα όμως ανέδειξε ακόμα περισσότερο την αναγκαιότητα, αυτό το πρώτο βήμα που κάναμε, της αντιστοίχισης της οργανωτικής μας δύναμης με την εκλογική μας και πολιτική απήχηση, να συνοδευτεί και από το επόμενο βήμα, αυτό της γείωσης στους κοινωνικούς χώρους, που είναι το μεγάλο στοίχημα. Δηλαδή πώς τα 172 χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι απλώς ενεργά στην κομματική καθημερινότητα, στις δραστηριότητες του κόμματος, αλλά θα συμμετάσχουν ενεργά στα συνδικάτα, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στους εργασιακούς χώρους, πώς θα ισχυροποιηθεί η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ”.

Αναφερόμενη στην εκλογή της σημείωσε: «Σίγουρα θέλω να κριθώ αυστηρά», και πρόσθεσε ότι «θα εργαστούμε όλοι μαζί για να υλοποιήσουμε τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος».

Αναφερόμενη στο ρόλο των γυναικών, είπε: «Είμαστε το πρώτο κόμμα το οποίο καταστατικά εφάρμοσε την ισάριθμη εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών. Εμείς δεν παρατηρούμε απλώς την πραγματικότητα. Μέσα από την εφαρμογή της ισάριθμης εκπροσώπησης, ερχόμαστε στην πράξη να δηλώσουμε ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες, ίση εκπροσώπηση. Κι αυτό είναι και μήνυμα το οποίο θέλαμε να δώσουμε με την συγκεκριμένη πρόβλεψη του Καταστατικού μας, η οποία πέρασε ομόφωνα από τα μέλη του κόμματος».

Σχετικά με το αίτημα για εκλογές ανέφερε: «Οι εκλογές θα έπρεπε να είχαν γίνει χτες, γιατί αυτό δεν αποτελεί ανάγκη για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά για την ίδια την κοινωνία. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο, δεν μπορούν να βγάλουν όχι τον μήνα, δεν μπορούν να βγάλουν ούτε το πρώτο δεκαήμερο από την στιγμή που παίρνουν τον μισθό τους, όσοι έχουν μισθό».

Στην ερώτηση για το αν θεωρεί ότι η οικονομία θα κρίνει και το αποτέλεσμα των εκλογών, η Ράνια Σβίγκου υποστήριξε ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα» και πρόσθεσε: «Προφανώς και δίνουμε πολύ μεγάλο βάρος στην οικονομία και στα ζητήματα της ακρίβειας. Από το φθινόπωρο έχουμε καταθέσει απολύτως κοστολογημένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας, για την άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, για την ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα, όμως, έχουμε ένα συνολικό πολιτικό πρόγραμμα το οποίο αφορά και τη δημοκρατία, τους θεσμούς, την εξωτερική πολιτική, τον ρόλο της χώρας σε ένα διεθνές περιβάλλον το οποίο συνεχώς εξελίσσεται».

Facebook Comments