Κριτική άσκησαν πολλά στελέχη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, για την αντιπολίτευση που ασκεί η κομματική εφημερίδα, «Αυγή».

Μάλιστα, με δεδομένο ένα θέμα για… χταπόδια που προβαλλόταν στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας το περασμένο Σάββατο, ακούστηκαν πολλές ενστάσεις.

Η Αυγή είχε «χτύπημα» πρωτοσέλιδο «Τα χταπόδια δεν έχουν δικαιώματα»!

Όμως, το ενδιαφέρον είναι ότι στα εν λόγω στελέχη ανέλαβε να απαντήσει ο διευθυντής της εφημερίδας, Άγγελος Τσέκερης -που δεν παρέλειψε να αφήσει και σοβαρές αιχμές για όσους άσκησαν κριτική στην εφημερίδα.

Σε άρθρο του με τίτλο «Η ΑΥΓΗ, τα χταπόδια και η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.», έγραψε:

«Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., κάποιοι σύντροφοι, γνωστοί για τον πληθωρικό τους αυθορμητισμό, ξεσπάθωσαν κατά της ΑΥΓΗΣ. «Τι είδους αντιπολίτευση κάνουμε» αναρωτήθηκαν, όταν το Σάββατο η ΑΥΓΗ έχει στην πρώτη σελίδα τα δικαιώματα των χταποδιών; Και ένα μεγάλο κομμάτι των παρευρισκόμενων το βρήκε χαριτωμένο και χειροκρότησε», επισήμανε ο Τσέκερης, προσθέτοντας:

«Εδώ και αρκετές εβδομάδες η ΑΥΓΗ στο σαββατιάτικο φύλλο της έχει ξεκινήσει μια στήλη του Πέτρου Κατσάκου για τα δικαιώματα των ζώων. Η στήλη έχει μεγάλη ανταπόκριση στο αναγνωστικό κοινό και αναπαράγεται ευρύτατα στο Διαδίκτυο. Το περασμένο Σάββατο, θέμα της ήταν η μαζική καλλιέργεια των χταποδιών και το γεγονός ότι δεν προστατεύεται από νόμους. Αλλά το θέμα εδώ δεν είναι τα χταπόδια.
Το θέμα εδώ είναι ότι κάποιοι σύντροφοι θεωρούν τον εαυτό τους νόμιμο ιδιοκτήτη της παλικαρίσιας αντιπολίτευσης. Και ως νόμιμοι ιδιοκτήτες της αντιπολίτευσης, θεωρούν όλους τους άλλους νερόβραστους, συμβιβασμένους, θολοκουλτουριάρηδες, δικαιωματιστούληδες, ανίκανους για «αντρίκεια» αναμέτρηση με τον αντίπαλο. Και τους ξινίζουν τα χταπόδια».

«Μόνο που η ΑΥΓΗ δεν κάνει αντιπολίτευση με τα χταπόδια. Κάθε μέρα δίνει την πολιτική μάχη για λογαριασμό της Αριστεράς όσο πιο μαχητικά και τεκμηριωμένα μπορεί. Κανείς δεν έχει αμφισβητήσει έως τώρα την πολιτική της επάρκεια. Το συγκεκριμένο φύλλο λοιπόν -και μας κάνει εντύπωση που όσοι έσπευσαν να χειροκροτήσουν αυτή την ατάκα δεν μπήκαν στον κόπο να το λάβουν υπόψη- είχε ως πρώτο θέμα την αστυνομική βία στα πανεπιστήμια και την προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να δημιουργήσει κλίμα τεχνητής όξυνσης. Ως δεύτερο θέμα είχαμε ρεπορτάζ της εφημερίδας για τις εργασιακές συνθήκες σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Και πολλά άλλα.

Το ότι, μεταξύ άλλων, είχαμε στην πρώτη σελίδα, όπως κάθε Σάββατο άλλωστε, και το θέμα της στήλης του Π. Κατσάκου δεν στοιχειοθετεί κριτική για ελλειμματική αντιπολίτευση. Ας σκεφτούμε, λοιπόν, μήπως, δεδομένων των συνθηκών, χρειαζόμαστε κάπως λιγότερη λεβέντικη γραφικότητα από όση παράγουμε. Αυτό», καταλήγει στην ανάρτησή του στο Facebook o διευθυντής της «Αυγής», φωτογραφίζοντας τον Παύλο Πολάκη που είχε ασκήσει κριτική για τα χταπόδια.

Κατέληγε μάλιστα το άρθρο:

«ΥΓ.: Το επόμενο Σάββατο η στήλη του Π. Κατσάκου θα έχει θέμα τα γαϊδουράκια».

Μαζευτείτε, καρφώνεστε
Στην επιτελική ομάδα της «Αυγής» ανέλαβε να απαντήσει ο κ. Πολάκης, ο οποίος τους κατηγόρησε για «δολοφονία χαρακτήρα». «Μαζευτείτε, καρφώνεστε και εσείς και η θλίψη σας», αναφέρει σε έντονο ύφος.

Πηγή: In.gr

Facebook Comments