Παραίτηση-βόμβα του Χρήστου Οικονόμου με ανοιχτή επιστολή καταπέλτη κατά Τσίπρα.

«Οχι, πρόεδρε! Ως εδώ!»  «Γνωρίζεις ότι είχες την απροϋπόθετη στήριξη όλων όσοι κάναμε το βήμα και ενταχτήκαμε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την ελπίδα και την πεποίθηση ότι το κίνημα της προοδευτικής ανατροπής στην Ελλάδα είχε μέλλον και η πατρίδα και το λαϊκό κίνημα μπορούσε να επενδύσει σ’ αυτό, ως ένα μέλλον ελπίδας για όλους.

Σε στηρίξαμε ειλικρινά και χωρίς καμιά απαίτηση για ανταλλάγματα, υπό την ιδιότητά μας και μόνο ως προοδευτικοί και αριστεροί πολίτες.

Ολη αυτήν την περίοδο αντιμετωπίσαμε την καθαρή αντίδραση των στελεχών του παλιού ΣΥΡΙΖΑ του 3%, που έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους να μην προχωρήσει η διεύρυνση του κόμματος και να παραμείνουν εκείνοι, οι «παλιοί», μόνοι συνομιλητές σου, στις πολιτικές εξουσίες και στα οφίτσια που οι πολίτες και μόνον οι πολίτες με τη συνδρομή τους εξασφάλισαν για εκείνους.

Γνωρίζεις ότι στην τελευταία συνεδρίαση της απελθούσας Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης στην τοποθέτησή μου είχα εντοπίσει τη δυσανεξία των «παλιών» για όλους εμάς και είχα εκφράσει την απόλυτη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σου, ως του πολιτικού καταλύτη που ήταν και ο μόνος που θα μπορούσε να εγγυηθεί τη διεύρυνση και την απογραφειοκρατικοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ως όρων για να καταστεί το κόμμα γνήσιος εκφραστής ενός αυθεντικού και αυτόνομου ριζοσπαστικού κινήματος, απελευθερωμένου από τις δουλείες των κομματικών βαρονιών.

Ανταποκρίθηκες στις ελπίδες όλων ημών με την πρότασή σου για άμεση εκλογή απευθείας απ’ όλα τα κομματικά μέλη της ηγεσίας του κόμματος. Και οι πολίτες συνέρρευσαν μαζικά στην κομματική κάλπη ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά σου για να εκφράσουν την πολιτική κάλυψη στο πρόσωπό σου και τις επιλογές σου.

Και ξαφνικά σήμερα, πρόεδρε, κάνεις ένα πελώριο άλμα προς τα πίσω! Πιο υποτιμητική μεταχείριση στους πολίτες που σε εμπιστεύτηκαν ως αυθεντικό εκπρόσωπο της αδήριτης επιθυμίας τους να αλλάξουν πλέον όλα στο κόμμα του 3%, δύσκολα θα μπορούσε κανένας να διανοηθεί. Και πιο πανηγυρική διάψευση ελπίδων για μια δημιουργική και απαλλαγμένη από τα βαρίδια του παρελθόντος ελληνική Αριστερά για να πάει μπροστά ο τόπος, επίσης πολύ δύσκολα θα βρει κανένας στην πολιτική ιστορία μας.

Σε παρακαλώ, λοιπόν, να εκλάβεις τη σημερινή ανάρτησή μου σαν το τελευταίο σάλπισμα ενός νικημένου στρατιώτη της δημοκρατίας και της Αριστεράς.

Βεβαίως, μπορείς (και νομιμοποιείσαι – κι ευθύνομαι κι εγώ γι’ αυτήν τη νομιμοποίηση, τρομάρα μου!) να κάνεις εσύ ό,τι θέλεις! Και έχεις δίκιο όταν λες ότι κανένας πλην εσού δεν μπορεί να μιλάει εξ ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ!

Ξέρεις, όμως, την ίδια στιγμή, και ο καθένας από μας τους απλούς πολίτες είναι ο μόνος που δικαιούται και φέρει τη νομιμοποίηση να μιλάει εξ ονόματος του εαυτού του, για να είναι καθαρός στις απόψεις του.

Ε, λοιπόν, πρόεδρε, το ταξίδι μου στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τελειώνει σήμερα εδώ! Εσύ θα κρίνεις –και ελπίζω να κατανοήσεις πριν να είναι πολύ αργά– αν η ανταλλαγή εμού και όλων σαν κι εμένα (και είμαστε πολλοί, πολύ περισσότεροι απ’ όσο φαντάζεσαι) με τους «ομπρελαίους» που σε χτύπησαν αλύπητα όταν εμείς σε στηρίζαμε, άξιζε τον κόπο.

Καλή νύχτα και καλή τύχη!».

Πηγή: tomanifesto.gr

Facebook Comments