Να παραπεμφθεί στο εδώλιο του ειδικού δικαστηρίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος για παρεμβάσεις στη δικαστική έρευνα της Novartis ζητεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ελένη Μετσοβίτου- Φουρλή.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητεί παράλληλα να παραπεμφθούν στο ειδικό δικαστήριο η πρώην εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι δύο επίκουροι εισαγγελείς εγκλημάτων διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.

Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση εξουσίας πλην της κατηγορίας για σύσταση συμμορίας. Οι κατηγορίες σε βάρος τους σχετίζονται με τον τρόπο που διενεργήθηκε η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση ΝΟΒΑΡΤΙΣ και τη στοχοποίηση των δέκα πολιτικών προσώπων.

Αντιθέτως, απαλλακτική είναι η πρόταση της εισαγγελέως σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Η εισαγγελέας ζητεί να μην γίνει καμία κατηγορία για κανένα από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, δημοσιογράφους Ιω. Φιλιππάκη, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρο Τάρκα, όπως και για τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη που είχε απολογηθεί για σειρά δημοσιευμάτων του.
Facebook Comments