Τέλος η ρήτρα αναπροσαρμογής – Από 1η Ιουλίου μπαίνει πλαφόν στις τιμές χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας

3 λεπτά ανάγνωση
18 Ιουνίου 2022

Κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή η ρύθμιση για την επιβολή πλαφόν στις τιμές χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας, με στόχο την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής των τιμολογίων ρεύματος και την επιστροφή των τιμών στο επίπεδο του φθινοπώρου.

Η ρύθμιση περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και προβλέπει ότι οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας θα αποζημιώνονται με διοικητικά οριζόμενες τιμές, οι οποίες θα οριστούν με υπουργική απόφαση.

Η απόφαση θα καθορίσει τον μαθηματικό τύπο για τον καθορισμό της ανωτάτης τιμής για κάθε κατηγορία μονάδων (φυσικού αερίου, λιγνιτικές, υδροηλεκτρικά και ανανεώσιμες πηγές), λαμβάνοντας υπόψη, όπου υπάρχει, τη διακύμανση της τιμής των καυσίμων και των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η διάταξη προβλέπει ότι ο έκτακτος μηχανισμός θα εφαρμοστεί από 1ης Ιουλίου και για διάστημα ενός έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυβερνητική «ασπίδα» στην ακρίβεια

Η επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη από το Παρίσι σηματοδοτεί την έναρξη κυβερνητικών

Fitch: Βραχύβια η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή – Ισχυρές άμυνες για την ελληνική οικονομία και τις τράπεζες

Η Fitch εκτιμά ότι η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή θα είναι βραχύβια.

Παρέμβαση της G7 στις αγορές ενέργειας – Σχέδιο για σταθεροποίηση των τιμών πετρελαίου

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη.