Ο πόλεμος στην Ουκρανία κλείνει σε λίγες μέρες 4 μήνες. Δεκάδες χιλιάδες οι νεκροί, εκατοντάδες δισεκατομμύρια το κόστος για μια χώρα που ξέρει να μάχεται και ο λαός της κλείνει τα στόματα των απανταχού… αραχτών!

Στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο τότε πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Ουίνστον Τσώρτσιλ είχε θαυμάσει και επαινέσει  τους Έλληνες για την αντίσταση στους Ναζί, λέγοντας την ιστορική φράση: «Μέχρι τώρα λέγαμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Τώρα θα λέμε: ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες»! Επιπλέον, είχε ομολογήσει σε λόγο που εκφώνησε στο BBC ότι η στάση των Ελλήνων στον πόλεμο ήταν καθοριστικός παράγοντας για τη νίκη, βοηθώντας μάλιστα τον Στάλιν και τα στρατεύματα του να εγκλωβίσουν τους Γερμανούς μέσα στον ψυχρό σοβιετικό χειμώνα. Θα μπορούσαμε πλέον να παραφράσουμε άνετα τη φράση του Τσώρτσιλ χωρίς να αποδυναμώσουμε στο ελάχιστο το νόημα της τότε φράσης του, λέγοντας ότι “Οι ήρωες πολεμούν σαν Ουκρανοί”!. Ο περήφανος ουκρανικός λαός υπερασπίζεται το έδαφος του, τις αρχές, τη δημοκρατία και την ελεύθερη επιλογή να καθορίσει το μέλλον του, κόντρα σε έναν ψυχοπαθή Πούτιν, που στη δύση της πολιτικής του καριέρας, εξελίσσεται στον τρελό του χωριού, ο οποίος θέλει να το ανατινάξει. Το ίδιο ισχύει και για τον έτερο.,.. διάβολο, τον Ερντογάν, ο οποίος βλέπει να έρχεται το τέλος του και κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση με την Ελλάδα. Θέλει να γίνει… Πούτιν στη θέση του Πούτιν, βλέποντας την Ελλάδα ως Ουκρανία!

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά με τις θηριωδίες της… Πουτινικής Ρωσίας στην Ουκρανία, εδώ, οι… ομόδοξοι χριστιανοί και οι “ψεκασμένοι” ακρολαϊκοδεξιοί, σε… αγαστή σύμπλευση με τους νοσταλγούς της κομμουνιστικής ζούγκλας του Στάλιν και των λοιπών παρανοϊκών, σφυρίζουν αδιάφορα. Χριστιανοί είναι και στην Ουκρανία, αλλά ποιος τους… υπολογίζει αυτούς! “Αριστεροί είναι οι Ρώσοι και καλά του κάνουν του φασίστα Ζελένσκι”, λένε οι… ομοϊδεάτες της Αριστεράς στη χώρα μας.          Δυστυχώς, στη χώρα μας υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό σκοτεινών και “ψεκασμένων” εγκεφάλων που συμπαθεί τη Ρωσία. Μάλλον με το… αζημίωτο, πολλοί εξ΄ αυτών! Από την άλλη πλευρά, η εγχώρια κομμουνιστική και αναρχοαριστερή… στάνη, θαυμάζει τον Πούτιν γιατί στο πρόσωπο του δεν βλέπει τους λίγους ολιγάρχες που έχει ευνοήσει, αλλά την προσπάθεια παλινόρθωσης της πάλαι ποτέ κομμουνιστικής Σοβιετικής Ένωσης! Εντάξει, τα παιδιά προσπερνούν αυτά που λέει ο Πούτιν ότι είναι η μετεξέλιξη του Αγίου Πέτρου…

Ο Πούτιν κάνει “μπίζνες” και λειτουργεί ως μαφιόζος! Το ρούβλι να ρέει άφθονο γι αυτόν και την παρέα του, για να απολαμβάνουν… κολασμένες νύχτες με όποια γυναίκα επιθυμούν! Εξ ου και τα εξώγαμα του, για τα οποία ο… ηθικότατος μέσος ψεκασμένος Έλληνας, δεν αρθρώνει λέξη! Επιπλέον, γοητεύεται από τους… μεγάλους σταυρούς μπροστά τον Πατριάρχη Πασών των Ρωσιών και τα κέντρα που κινούνται γύρω από αυτούς. Δεν έχει σημασία για τον μέσο… ψεκασμένο και κομμουνιστογενή Έλληνα, ότι εδώ και δεκαετίες η Ρωσική Εκκλησία θέλει να αναλάβει τον πλήρη έλεγχο του Αγίου Όρους και να αποδυναμώσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως, που αποτελεί το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον όλων των Ορθόδοξων του πλανήτη.

 Η Ελλάδα είναι η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό “Φιλοπουτινιστιών” σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είναι κάτι που συνιστά ντροπή και κατάντια για τον λαό μας. Ήρθε η επέμβαση στην Ουκρανία για να αποδείξει ότι κάποιοι… Χριστιανοί στα λόγια σφάζουν Χριστιανούς που ποτέ δεν απείλησαν κανέναν και που ήθελαν να αποκτήσουν μια πιο ισχυρή ταυτότητα. Μάλιστα, οι Ρώσοι του Πούτιν, καθώς και οι υποστηρικτές τους στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, έχουν φτάσει στο σημείο να… μαλώνουν τον Ζελένσκι, γιατί δεν παραδίδει ολόκληρη τη χώρα στον Πούτιν! Δεν αντιλαμβάνονται ότι η Δύση λειτουργεί υπέρ της ενίσχυσης της ασφάλειας και μάλιστα, η Ρωσία αποτελούσε ένα ξεχωριστό πόλο της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής προς την κατεύθυνση αυτή. Αλλά, σύμφωνα με τον… Μπάμπη που πίνει μπίρες στο καφενείο της… Ματούλας, ο Πούτιν έπραξε καλώς που… μπουκάρισε στην Ουκρανία, γιατί τον… προκάλεσαν οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι, προς τους οποίους προσέβλεπαν για το μέλλον τους οι Ουκρανοί! Όταν ακούς δε, διάφορα αμόρφωτα υποκείμενα της ακροδεξιάς να… παραληρούν υπέρ του Πούτιν, ο οποίος ισχυρίζεται ότι… αποναζιστικοποιεί την Ουκρανία, τότε, απλά περιορίζεσαι να πεις ότι τα έχεις δει όλα!

Και πάμε στο κεφάλαιο της οικονομίας. Ισχυρίζονται κάποιοι ότι η ακρίβεια είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Προφανώς, έχουν στο μυαλό τους την έναρξη του πολέμου στις 24 Φεβρουαρίου 2022 και όχι την προετοιμασία του που ξεκινά πολλούς μήνες πριν και επηρεάζει προεξοφλητικά τις οικονομίες. Τις προετοιμασίες αυτές αλλά και τις πρόδρομες κινήσεις τις γνώριζαν πριν οι μισές κυβερνήσεις του πλανήτη και χιλιάδες εξ  ημών των δημοσιογράφων. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο λοιπόν, φαινόταν τι πάει να κάνει ο Πούτιν. Και το έκανε, χρησιμοποιώντας ως “όπλο” την ενέργεια. Και ακριβώς αυτό το όπλο είναι που… εξολοθρεύει κόσμο σε ολόκληρο τον πλανήτη, από οικονομικής απόψεως. Αυτό το “όπλο” είναι που έστειλε το φυσικό αέριο, το ρεύμα και το πετρέλαιο στα ύψη. Αυτό το “όπλο” είναι που εκτόξευσε τις τιμές των πρώτων υλών και το κόστος παραγωγής τροφίμων, βιομηχανικών και τεχνολογικών προϊόντων.

Αλλά, όλα τα παραπάνω για τον μέσο… ψεκασμένο Έλληνα που θαυμάζει τον Πούτιν, είναι απόψεις που παρουσιάζουν τα… πληρωμένα ΜΜΕ και οι μηχανισμοί προπαγάνδας της Δύσης! Τα λέει αυτά ο… Μπάμπης ο υδραυλικός, ο οποίος ζει σε μια χώρα, όπου εδώ και 70 χρόνια έχουν εισρεύσει στη χώρα εκατοντάδες δισεκατομμύρια εύρω σε τρέχουσες τιμές ή τρισεκατομμύρια δραχμές. Ξεκινήσαμε από το “Σχέδιο Μάρσαλ” και μετά ήρθαν τα “Μεσογειακά Ολκληρωμένα Προγράμματα”, το “Πακέτο Ντελόρ”, το “Πακέτο Σαντέρ”, το “Πακέτο Πρόντι”  και το “Πακέτο Γιούνκερ”, ενώ θα λάβουμε κάτι δισεκατομμύρια ευρώ ακόμη, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας καθώς και το ΕΣΠΑ της περιόδου 2021-2027. Βέβαια, για τα λάθη και τη νοοτροπία που μας καταδίκασαν σε μνημόνιο, δεν… φταίμε εμείς, αλλά οι άλλοι. Γι αυτό γίναμε Αντι-δυτικοί και Φιλο-Πουτινικοί. Ανήκουμε στη Δύση και έχουμε μεταξύ μας… αγαθούς συμπολίτες που είναι πρόθυμοι να ταυτιστούν με αυτόν που είναι μεν ομόδοξος, αλλά σχεδόν ποτέ η χώρα του και η πρώην Ρωσική Αυτοκρατορία δεν υπηρέτησε τα Ελληνικά συμφέροντα. Ακόμη και μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, κάποιοι ήθελαν να μας κάνουν κομμουνιστική “μπανανία των Βαλκανίων”, ανάλογη με αυτήν της Αλβανίας του Χότζα. Δεν είμαστε εμπαθείς κατά της Ρωσίας, αλλά δεν μπορούμε να αποδεχτούμε και τις ανοησίες που κυκλοφορούν…

Βέβαια, σε όλο αυτό το παρανοϊκό παζλ θα εντάξουμε και τον Ερντογάν, ο οποίος έχει αρκετούς θαυμαστές και στην Ελλάδα! Και δεν μιλάμε μόνο για… ομόδοξους του, αλλά και για άλλους, οι οποίοι κατοικούν σ΄ αυτήν τη χώρα. Έχουμε φτάσει στο σημείο κάθε απατηλή είδηση από την άλλη πλευρά του Αιγαίου, να καταπίνεται άνευ… σόδας, από πολλά εγχώρια “τρολ” του Διαδικτύου, τα οποία έχουν συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα και προέλευση. Και δυστυχώς, οι πολιτικοί τους προστάτες είναι αυτοί που τους καθοδηγούν με τη στάση τους και τις δηλώσεις τους. Είτε αντιδρώντας στην αμυντική θωράκιση της χώρας με νέους εξοπλισμούς είτε μιλώντας για πακέτο 20-30 νησιών σε… συσκευασία δώρου, είτε γι αυτούς που πιστεύουν ότι η αμυνόμενη Ελλάδα από τις ορδές παρανόμων μεταναστών, πνίγει και… εκτελεί βρέφη! Την ίδια ώρα, κάνουμε τη σύγκριση με τους Ουκρανούς πρόσφυγες που έχουμε στη χώρα μας. Για την ακρίβεια για τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους που έχουν έρθει στην πατρίδα μας, γιατί οι σύζυγοι και τα παιδιά τους, ηλικίας από 18-60 ετών, έχουν μείνει πίσω για να υπερασπιστούν το πάτριο έδαφος, έχοντας χάσει τη ζωή τους, την περιουσία τους και τα πάντα.

Όλη αυτήν την τρέλα της Πουτινολαγνείας, πληρώνουμε σήμερα. Δεν φταίει ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο… Άδωνις, ούτε κανένας, αν ο πληθωρισμός σε ολόκληρο τον πλανήτη έχει φτάσει στα ύψη, με σχεδόν αποκλειστική αιτία τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία. Δεν φταίει κανένας από αυτούς για την εκτίναξη των τιμών του φυσικού αερίου και του πετρελαίου, τα οποία εισάγουμε και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, όταν οι τιμές του ακολουθούν γεωμετρική πρόοδο. Δεν φταίει η κυβέρνηση που οι διεθνείς τιμές του σιταριού, του καλαμποκιού, του λαδιού, του ηλιέλαιου ή των λιπασμάτων, των φυτοφαρμάκων και των σπόρων έχουν αυξηθεί 2, 3 και 5 φορές.

Το κόστος που πληρώνουμε και θα πληρώνουμε για χρόνια έχει ονοματεπώνυμο: Βλαντιμίρ Πούτιν. Είναι ο τρελός του χωριού που τα έχει κάνει λίμπα, αλλά έχει γύρω του τόσους αφελείς, τους οποίους έχει ποτίσει με… βότκα και τους χειραγωγεί. Όποιος έχει μυαλό καταλαβαίνει πολύ καλά τι έχει συμβεί. Όσο για τους αφελείς που ζουν στη σφαίρα της φαντασιοπληξίας τους, το μόνο που μπορείς να τους πεις είναι να… σωπάσουν και να πληρώσουν! Το κόστος το πληρώνουμε όλοι, φυσικά. Όταν αδειάζει η τσέπη δεν φταίει η κυβέρνηση. Φταίει το γεγονός ότι είναι άδειο το μυαλό και δεν μπορεί να συλλάβει τα αυτονόητα και να αντιληφθεί τα προφανή. Αυτό το τελευταίο ελπίζουμε ότι αφορά το συντριπτικά μικρότερο μέρος του πληθυσμού της χώρας. Αν και πολύ αμφιβάλλουμε…

Facebook Comments