Έχουν περάσει είκοσι μέρες από την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου και πέρα από τα ελάχιστα ονόματα που έχουν εμφανιστεί να ενδιαφέρουν τις μεγάλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ, οι μεταγραφές που έχουν ολοκληρωθεί είναι ακόμη λιγότερες. Σε αντιστοιχία πάντα με ότι είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Εποχές προ – κορονοϊού, αλλά και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, περίπου στα τέλη Ιουνίου, για τον Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, είχαν ακουστεί τουλάχιστον είκοσι ονόματα, ενώ ήδη είχαν γίνει μία – δύο μεταγραφικές κινήσεις βασικού κορμού. Επιπλέον, είχαν συμφωνήσει από τον περασμένο Ιανουάριο κάθε χρονιάς, με παίκτες που έμεναν ελεύθεροι από τις ομάδες τους. Τη χρονιά που διανύουμε δεν έχει συμβεί ούτε αυτό.

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός άδραξε την ευκαιρία, με την άρνηση του Βρσάλικο να ανανεώσει το συμβόλαιο με την Ατλέτικο Μαδρίτης και συμφώνησε με τον Κροάτη αμυντικό. Εφόσον γίνει επίσημη η απόκτησή του, θα μιλάμε για την πλέον ηχηρή μεταγραφή, ενώ ταυτόχρονα ο Πέδρο Μαρτίνς θα μπορεί να αισθάνεται σιγουριά για μία θέση που απαιτούσε το μικρότερο δυνατό ρίσκο.

Οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν στην αγορά για δεξί μπακ, αφού Λαλά και Ανδρούτσος δεν υπολογίζονταν από τον Πορτογάλο προπονητή και ύστερα από ενδελεχή έρευνα «κλείδωσαν» τους Βρσάλικο και Άβιλα.

Με υπομονή «δουλεύουν» και τις επόμενες κινήσεις τους. Όπως κάνει και ο ΠΑΟΚ που βρίσκεται ένα «βήμα» πιο μπροστά από τους υπόλοιπους. Έχει εντάξει στο δυναμικό του τους Νίκο Κουαλιάτα (μεσοεπιθετικός) και Ράφα Σοάρες (αριστερός μπακ) και αναμένεται σύντομα να προσθέσει σε αυτό τους Ντόμινικ Κοτάρσκι (τερματοφύλακας), Αντρέ Ρικάρντο (εξτρέμ) και Ίβαν Νέσμπεργκ (κεντρικός αμυντικός).

Ποδοσφαιριστές που κανείς δεν γνωρίζει ακόμη αν θα στελεχώσουν το βασικό κορμό της ομάδας του Ράζβαν Λουτσέσκου ή αν θα είναι μέρος της διαχείρισης του υλικού, καθώς άπαντες δεν ξεπερνούν τα 22 ηλικιακά έτη.

Ο Παναθηναϊκός προχωράει όπως έχει μάθει με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αργά και σταθερά εξετάζει εξονυχιστικά τις περιπτώσεις παικτών που προτείνονται. Με τον τελικό έλεγχο να γίνεται από τον Σέρβο προπονητή. Μέχρι στιγμής, ο Γιούρι Λοντίγκιν έχει ντυθεί στα πράσινα για να πλαισιώσει τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια, ενώ τον ίδιο ρόλο θα έχει και ο Γκάνεα μαζί με τον Χουάνκαρ στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Επιλέχθηκαν δύο ποδοσφαιριστές, γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας, που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην πορεία των ΠΑΣ Γιάννινα και Άρη. Δείγμα ότι όσοι έρθουν στο «τριφύλλι» θα είναι πολύ ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΑΕΚ. Με τη διαφορά ότι δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη κάποια μεταγραφή, ενώ έχει τον χρόνο μαζί της λόγω της απουσίας της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πινέδα και Λαϊνέζ είναι τα ονόματα που έχουν γραφτεί περισσότερο. Όσα άλλα «έπαιξαν» στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ διαψεύστηκαν άμεσα από την ΠΑΕ.

Ματίας Αλμέϊδα, Ράντοσλαβ Κουχάρσκι και Μπρούνο Άλβες «ψάχνουν» έναν κοινό κώδικα επικοινωνίας για να καταλήξουν στους εκλεκτούς. Για πρώτη φορά φέτος, η «Ένωση» προχωράει τόσο υπομονετικά το μεταγραφικό της πλάνο.

Είναι φανερό, ότι η τακτική που ακολουθούν οι «Big – 4» είναι εντελώς διαφορετική από τις περασμένες χρονιές. Αποφεύγονται βιαστικές κινήσεις και ας υπάρχουν εξαιρετικές περιπτώσεις ποδοσφαιριστών ενδεδειγμένης αξίας. Ίσως και αυτός να είναι ο σωστός δρόμος για να δούμε ένα ακόμη πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Facebook Comments