Για άλλη μια φορά ενώπιον ενός διεθνούς ακροατήριου η Ελλάδα στέλνει μήνυμα πως έχει «αλλάξει πίστα» και δεν έχει καμία σχέση με την χώρα της περιόδου του Μνημονίου ή του 2015.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί σήμερα το πρωί στο Ευρωκοινοβούλιο και θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια του Σώματος (11:30 Ελλάδος), κατόπιν της πρόσκλησης της προέδρου της Ευρωβουλής Ρομπέρτα Μετσόλα.

Σε μια ομιλία που θα έχει ισχυρό φιλοευρωπαϊκό πρόσημο, σε μια περίοδο «κόπωσης» αρκετών πολιτικών δυνάμεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει ότι η Ελλάδα αφήνει πίσω της τα χρόνια της κρίσης, γυρίζει σελίδα και βαδίζει στο μέλλον με αυτοπεποποίθηση, παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που έχει κληθεί να διαχειριστεί όλο το προηγούμενο διάστημα.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται ακόμα να υπογραμμίσει ότι, εξ αυτού του αναβαθμισμένου status της, η χώρα μας συμμετέχει στις ευρωπαϊκές αποφάσεις ως ισότιμος εταίρος και συνδιαμορφωτής των μεγάλων ευρωπαϊκών συζητήσεων. Ιδιαίτερη αναφορά αναμένεται να κάνει και στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, για την οποία, όπως θα επισημάνει, η Ελλάδα πήρε ξεκάθαρη θέση από την πρώτη στιγμή, τονίζοντας ότι αυτός ο πόλεμος αυτός είναι μια τομή στην ιστορία της Ευρώπης.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί στις γεωπολιτικές προκλήσεις στην ευρύτερη περιοχή, προφανώς και στα όσα επιχειρεί η Τουρκία να πετύχει στην Ανατολική Μεσόγειο με αλλεπάλληλες προκλήσεις. Όπως, όμως, λένε συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, η ομιλία θα έχει εξωστρεφή χαρακτήρα και δεν θα εστιαστεί στα Ελληνοτουρκικά.

Ο κ. Μητσοτάκης, πάντως, θα έχει και κομματικές συναντήσεις με «εκλογικό τόνο». Μετά την ομιλία του, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει σε περίπου 30 στελέχη της ΝΔ που θα έρθουν στο Στρασβούργο από διαφορετικές ευρωπαϊκές πόλεις με βασική ατζέντα την εκλογική προετοιμασία, με δεδομένη και τη συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στη διαδικασία από τον τόπο κατοικίας τους, αλλά και την εκλογή τριών βουλευτών Επικρατείας από την ομογένεια. Κάτι παρόμοιο είχε κάνει ο κ. Μητσοτάκης και πριν από μερικές εβδομάδες, όταν είχε βρεθεί στην Κύπρο και είχε μιλήσει σε γαλάζια στελέχη, θέτοντας τους σε κατάσταση προεκλογικής ετοιμότητας.

 

ΓΕ

Facebook Comments