O Κυριάκος Μητσοτάκης, διεμήνυσε ότι στο κυβερνητικό επιτελείο κρατούν εφεδρείες για τους επόμενους μήνες, υπό το πρίσμα των ρωσικών εκβιασμών πάνω από τη στρόφιγγα της παροχής φυσικού αερίου μέσω των αγωγών.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να κρατήσουμε, ως κεντρική κυβέρνηση, τις σχετικές εφεδρείες για να εξακολουθούμε να στηρίζουμε επιχειρήσεις, νοικοκυριά, κυβερνητικούς φορείς, αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση στις δυνατότητές μας και στον σχεδιασμό μας ότι και δύσκολος να είναι ο χειμώνας, έχουμε αντιμετωπίσει αρκετές δυσκολίες τα τρία χρόνια που είμαστε κυβέρνηση, θα ξεπεράσουμε και αυτή», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Το βασικό όπλο, στο οποίο ποντάρει το Μέγαρο Μαξίμου, είναι η πορεία του τουρισμού. Εφόσον επιβεβαιωθούν τα καλά σενάρια, θα μπορούσε να προκύψει επιπρόσθετος δημοσιονομικός χώρος στην περιοχή των 2,5 δις. Και η κυβέρνηση θα έχει τότε “πολεμοφόδια” για να δρομολογήσει επιπρόσθετες κινήσεις στήριξης.

Τον οδικό χάρτη των παρεμβάσεων ενόψει του χειμώνα αναμένεται να περιγράψει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, στην ομιλία του, στις 10 Σεπτεμβρίου.

Μάλιστα, κυβερνητικά στελέχη εξηγούν ότι ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να περιγράψει μια πιο ολιστική προσέγγιση παρεμβάσεων για τους πολίτες, η οποία δεν θα περιορίζεται σε μέτρα για λίγους μήνες και με έκτακτο χαρακτήρα.

Κυβερνητικά στελέχη, πάντως, επισημαίνουν ότι, παρά τη διάθεση στήριξης, η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι προσεκτική ως προς τις δημοσιονομικές ισορροπίες, με δεδομένο ότι παραμένει ο στόχος για επαναφορά σε επενδυτική βαθμίδα το 2023.

ΓΕ

Facebook Comments