Αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης, χορήγησε στον Δημήτρη Λιγνάδη το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ρίχνοντας αυλαία σήμερα στην πολύκροτη αυτή δίκη έπειτα από 31 συνολικά συνεδριάσεις.

Ο κατηγορούμενος άκουσε αμίλητος την σχετική απόφαση της έδρας.

Η απόφαση ελήφθη με 4-3 πλειοψηφία. Δύο δικαστές και δύο ένορκοι τάχθηκαν υπέρ της αναστολής, ενώ κατά τάχθηκαν δύο ένορκοι και μία δικαστής.

Νωρίτερα:

Συνολική ποινή 12 ετών στον Δημήτρη Λιγνάδη πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Η ποινή αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία και συγκεκριμένα: Για την μια πράξη του βιασμού για την οποία κρίθηκε ένοχος το δικαστήριο με ψήφους τεσσάρων έναντι τρίτων αποφάσισε να επιβληθεί ποινή δέκα ετών κάθειρξη, ενώ για τη δεύτερη πράξη του βιασμού με την ίδια πλειοψηφία (4_3) κρίθηκε ότι πρέπει να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης πέντε ετών .

Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε η τελική ποινή να οριστεί στα δώδεκα χρόνια κάθειρξη.

Αυτή την ώρα αγορεύει ο Αλέξης Κούγιας συνήγορος υπεράσπισης ζητώντας από το δικαστήριο με την ελεύθερη επιμέτρηση να φτάσει το δικαστήριο στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα.

Το δικαστήριο διέκοψε για διάσκεψη.




Νωρίτερα:

Ο Εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί στον Δημήτρη Λιγνάδη κάθειρξη 12 ετών για κάθε πράξη για την οποία κρίθηκε ένοχος.

Το δικαστήριο αποσύρθηκε σε διάσκεψη ώστε να αποφασίσει.

Παράλληλα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον Δ. Λιγνάδη

Νωρίτερα:

Την απόρριψη των ελαφρυντικών που ζήτησε ο Δημήτρης Λιγνάδης εισηγήθηκε ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Κούντριας.

«Από την αποδεικτική διαδικασία και συνεκτιμώντας την απολογία του κατηγορουμένου θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του » ανέφερε ο εισαγγελέας ζητώντας την απόρριψη των ελαφρυντικών της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του προτέρου σύννομου βίου, που αιτήθηκε μέσω του συνηγόρου του Αλέξη Κούγια ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Νωρίτερα:

Ένοχος κατά πλειοψηφία για τους δύο από τους τέσσερις βιασμούς που τον οδήγησαν στο εδώλιο του κατηγορούμενου κρίθηκε πριν από λίγο ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης.

Facebook Comments