Δεύτερο μέτωπο φωτιάς αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες στο Ρέθυμνο μετά και την έναρξη νέου μετώπου στην περιοχή Κόρακα Ροδακίνου στα νότια του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Ο νότος του Ρεθύμνου διατηρεί σχεδόν πάντα ισχυρούς ανέμους, με αποτέλεσμα και σήμερα το έργο των πυροσβεστών να είναι ιδιαίτερα δύσκολο στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στον Κόρακα.

Στην Παραλία Κόρακα όπου οι φλόγες κατακαίουν χαμηλή βλάστηση και ελιές, δόθηκε εντολή απομάκρυνσης του κόσμου από σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Παραλίας.

Ρέθυμνο: Μεγάλη πυρκαγιά στον Άγιο Βασίλειο

Δυνάμεις πυρόσβεσης από την φωτιά στην Ορνέ μεταβαίνουν στον Κόρακα και ενισχύονται και από άλλες περιφερειακές δυνάμεις. Παράλληλα ρίψεις πραγματοποιούν τα ελικόπτερα πυρόσβεσης.

Αυτή την ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και τα δύο μέτωπα πυρκαγιάς στο Ρέθυμνο.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εθελοντές, το προσωπικό της Περιφέρειας και του Δήμου Αγίου Βασιλείου για να περιορίσουν τις φλόγες στην μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή μεταξύ Κρύας Βρύσης και Ορνέ στον Δήμο Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο. Επιπλέον, γύρω στις 3 το μεσημέρι εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στην περιοχή του Κόρακα στο Ροδάκινο Αγίου Βασιλείου.

Συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς τέσσερις ειδικές μονάδες δασικών επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), 3 ελικόπτερα, 16 οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.
Facebook Comments