Στη νέα σειρά podcast «Ηλεκτροκίνηση: Το μέλλον έφτασε», ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης συνομιλεί με ανθρώπους που πρώτοι τολμούν, εμπνέονται και προσανατολίζονται προς βιώσιμες, πράσινες και οικονομικές μεθόδους κινητικότητας, που όχι μόνο γίνονται πράξη, αλλά δείχνουν τον δρόμο προς το μέλλον.

Υποστηρικτής της προσπάθειας η Goodyear, η οποία οραματίζεται ένα μέλλον βασισμένο σε βιώσιμες και ασφαλείς εμπειρίες κινητικότητας και συνεργάζεται με πρωτοπόρους για να διαμορφώσει το μέλλον της ηλεκτροκίνησης, από καινοτόμες τεχνολογίες ελαστικών έως τον μηχανοκίνητο αθλητισμό για ηλεκτρικά οχήματα.

Το πρώτο επεισόδιο του podcast εστιάζει στην Αστυπάλαια, που έχει χαρακτηριστεί «το πρώτο έξυπνο και πράσινο νησί της Μεσογείου». Ο Δημήτρης Καμπουράκης συνομιλεί με τον πρωτοπόρο δήμαρχο Νικόλαο Κομηνέα για το πρόγραμμα e-astypalea και για το πώς το νησί μετατράπηκε σε πρότυπο ηλεκτροκίνησης και ενεργειακής αυτονομίας.

Συζητούν διεξοδικά το πρόγραμμα που περιλαμβάνει μετακινήσεις με ηλεκτρικά οχήματα και υποδομές δικτύου φόρτισης με την εισαγωγή καινοτόμων υπηρεσιών και τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Ακούστε το επεισόδιο εδώ:

https://player.simplecast.com/8f2091b9-2b5c-4f1d-9ae7-099434f95f43?dark=false

Facebook Comments