Η εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας Χουά Τσουνίνγκ δήλωσε ότι το Πεκίνο βρίσκεται σε επικοινωνία με την Ουάσινγκτον σχετικά με την πιθανή επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν.

Η Χουά Τσουνίνγκ προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ θα έχουν την «ευθύνη» μιας επίσκεψης της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν και ότι θα κληθούν «να πληρώσουν το τίμημα».

«Είναι βέβαιο ότι οι ΗΠΑ θα έχουν την ευθύνη (των συνεπειών) και θα πρέπει να πληρώσουν το τίμημα της προσβολής της κυριαρχίας και της ασφάλειας της Κίνας», δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος της κινεζικής διπλωματίας.

Η Νάνσι Πελόζι ξεκίνησε χθες από την Σιγκαπούρη ασιατική περιοδεία σε τέσσερις χώρες της περιοχής και εικάζεται ότι είναι πιθανόν να αψηφήσει την οργή του Πεκίνου και να επισκεφθεί την Ταϊβάν.

Το αεροσκάφος της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Μαλαισία απογειώθηκε από την Κουάλα Λουμπούρ,, σύμφωνα τον ιστότοπο Flightradar24. Ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι η Νάνσι Πελόζι επιβαίνει του αεροσκάφους.

Facebook Comments