Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ήρθε σε λεκτική αντιπαράθεση με τον δημοσιογράφο Νίκο Σβέρκο στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1. Αιτία η υπόθεση της υποκλοπής στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ο υπουργός, υπεραμύνθηκε των ενεργειών του Κυριάκου Μητσοτάκη, επισημαίνοντας ότι μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός, αποδέχτηκε την παραίτηση του δεξιού του χεριού Γρηγόρη Δημητριάδη και ζήτησε την παραίτηση του Επικεφαλής της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα.

Ωστόσο, η κουβέντα άναψε όταν ο Νίκος Σβέρκος ρώτησε τον Αδωνι Γεωργιάδη «γιατί παραιτήθηκε ο κ. Δημητριάδης», με τον υπουργό να απαντάει: «Παραιτήθηκε διότι κάτι τόσο σοβαρό όσο η απόφαση της ΕΥΠ να παρακολουθεί έναν ευρωβουλευτή δεν οδήγησε σε ενημέρωση των προϊσταμένων του».

Ο διάλογος:

Νίκος Σβέρκος: Αν είχε ενημερωθεί, θα είχε παραιτηθεί;

Αδωνις Γεωργιάδης: Τι έδειξε αυτή η ιστορία; Ότι υπάρχει ένα θεσμικό κενό. Αν είχε ενημερωθεί ο πρωθυπουργός θα είχε κλείσει αυτό το θεσμικό κενό.

Ν.Σ.: Πώς, πώς δηλαδή θα είχε κλείσει; Ρουσφέτι θα είχε κάνει;

Α.Γ.: Ηρεμήστε κύριε… Μα ρε παιδάκι μου δώστε του ένα τσάι να ηρεμήσει. Εντάξει πρωί πρωί Αυγούστου είναι… Εχεις έρθει εδώ πέρα με τα γκάζια τεντωμένα. Εντάξει θα τον ρίξεις τον Μητσοτάκη. Θα τον φάτε, δεν αντέχετε, θέλετε να του πάρετε την καρέκλα. Να γίνει η Ελλάδα στάχτη και μπούρμπερη για να πάρετε εσείς την εξουσία. Εντάξει, σταμάτα!

Ν.Σ.: Είναι κίνδυνος για τη Δημοκρατία.

Α.Γ.: Θέλουν τώρα να φάνε τον Μητσοτάκη και πρωί, μεσημέρι, βράδυ το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης!

Ν.Σ.: Είναι ζήτημα Δημοκρατίας.

Α.Γ.: Σιγά μην σε νοιάζει εσένα η Δημοκρατία! Πού ήσουνα το 2015 όταν έλεγε ο Καμμένος ότι θα κατεβάσει τον στρατό στους δρόμους. Ασε τώρα… Εσύ κύριε είσαι κομμουνιστής. Εσύ και η Δημοκρατία έχετε τόση σχέση, όσο το καλοκαίρι με το χιόνι.




Facebook Comments