Διαψεύδει ο Αλέξης Κούγιας δήλωσή του που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζει την 33χρονη προφυλακισμένη για τη δολοφονία των τριών παιδιών της ως την «πιο αθώα κατηγορούμενη στην Ελλάδα».

Ο Αλέξης Κούγιας με σχετική του ανακοίνωση αναφέρει πως τα λεγόμενά του παραποιήθηκαν και παρουσιάστηκαν σε γνωστή ιστοσελίδα, ενώ παράλληλα δημοσιοποιήθηκε και ένα ολόκληρο σενάριο, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια αναφέρεται:

«Όπως είναι γνωστό, μετά την παράδοση σε συνεργάτη του γραφείου μου που την επισκέφτηκε στις φυλακές Κορυδαλλού σχετικής εξουσιοδοτήσεως, ανέλαβα την υπεράσπιση της κας Σωτηρίας Πισπιρίγκου. Με δήλωσή μου δεσμεύτηκα ότι όσο κι αν προκληθώ δεν υπάρχει περίπτωση να εμφανιστώ σε τηλεοπτική εκπομπή είτε αυτοπροσώπως, είτε τηλεφωνικώς και εφόσον θίγονται τα συμφέροντα της κας κατηγορουμένης και θίγεται το τεκμήριο της αθωότητός της, θα παρεμβαίνω με γραπτές ανακοινώσεις μέσω του site του γραφείου, αλλά και με μηνύσεις και αγωγές αποζημιώσεως.

Δυστυχώς, σήμερα στο γνωστό site newsit, το οποίο ανήκει στο Νίκο Ευαγγελάτο, αλλά και σε μία δημοσιοποίηση του φίλου μου δημοσιογράφου Κώστα Φλαμή στην Πάτρα, παραποιούνται εντελώς τα λεγόμενά μου και συγκεκριμένα δημοσιοποιούνται οι φράσεις «Η Πισπιρίγκου είναι η πιο αθώα κατηγορουμένη», όπως επίσης δημοσιοποιείται ένα ολόκληρο σενάριο, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, νομίζοντας ο Νίκος Ευαγγελάτος ότι δημοσιοποιώντας ένα φανταστικό σενάριο στο site του θα με αναγκάσει να εμφανιστώ στην εκπομπή του και να απαντήσω.

Πολύ σύντομα, αυτός και όσοι άλλοι έχουν την ίδια αντίληψη για την απονομή της δικαιοσύνης στην Ελλάδα και εκμεταλλεύτηκαν την πολύκροτη αυτή υπόθεση για προσωπική τους ιδιοτέλεια και όχι για την σωστή ενημέρωση των ακροατών και θεατών τους, θα καταλάβουν ότι αυτή η ακραία παρανομία τελείωσε και θα κληθούν να «πληρώσουν» για ό,τι παράνομο διαπράττουν.

Το αν η κυρία Πισπιρίγκου είναι αθώα ή όχι δεν θα το αποφασίσει ούτε κανένας δικηγόρος, ούτε κανένας ιατροδικαστής, ούτε κανένας παθολογοανατόμος, ούτε κανένας μάρτυρας ιατρός ή νοσηλευτής, ούτε κανένας μάρτυρας αστυνομικός, αλλά μόνο οι τακτικοί Δικαστές και οι ένορκοι που θα κρίνουν την υπόθεση, εφόσον βεβαίως προηγουμένως υπάρξουν αμετάκλητα παραπεμπτικά βουλεύματα, τα οποία δεν σημαίνουν τίποτε άλλο παρά μόνον την έναρξη της τακτικής διαδικασίας για τη διερεύνηση μιας ποινικής υποθέσεως. Οι συνεργάτες του δικηγορικού μου γραφείου θα παρακολουθούν καθημερινά όλες τις εκπομπές, αλλά και τα δημοσιεύματα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης και εφόσον δεν τηρείται η δημοσιογραφική δεοντολογία και δεν υπάρχει σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητος της κατηγορουμένης θα κινούμαι άμεσα σε νομικό και μόνο επίπεδο».

Νωρίτερα:

Ο Αλέξης Κούγιας είναι, πλέον, ο μοναδικός νομικός εκπρόσωπος της Ρούλας Πισπιρίγκου, όπως ενημέρωσε τόσο ο ίδιος ο ποινικολόγος όσο και η κατηγορούμενη, που βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό για τη δολοφονία των τριών παιδιών της.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζει πως η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι αθώα και μάλιστα δηλώνει αηδιασμένος από τα όσα έγιναν σε βάρος της, τους τελευταίους μήνες. Ήδη οργανώνει μαζί της, την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει, λίγο πριν η 33χρονη απολογηθεί για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Μάλιστα, ο κ. Κούγιας σε νέες του δηλώσεις στο flamis.gr, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ανέλαβα την πιο αθώα κατηγορούμενη στην Ελλάδα» και συμπλήρωσε πως «έχω αηδιάσει με όσα έγιναν σε βάρος της 33χρονης μητέρας των 3 κοριτσιών». Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως μετά το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε είχε τον χρόνο και διάβασε όλη τη δικογραφία. Είπε επίσης πως εδώ και τρεις μήνες συζητά με μέλη της οικογένειας Πισπιρίγκου, όμως αν δεν διάβαζε τη δικογραφία και τα στοιχεία που υπήρχαν, δεν θα μπορούσε να απαντήσει θετικά. Στην ανακοίνωση του δικηγορικού του γραφείου, η οποία εκδόθηκε χθες το απόγευμα, γίνεται λόγος για «πρωτοφανή προανακριτική – αστυνομική προκατάληψη» και «”χωροφυλακιστική” προσέγγιση στοιχείων της δικογραφίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε χθες, Τετάρτη, στον Νίκο Ευαγγελάτο και το Mega, όπου και επισήμανε πως αν δεν την πίστευε, δεν θα την αναλάμβανε. Ερωτηθείς στο τι ώθησε την κατηγορουμένη να τον ζητήσει για συνήγορο υπεράσπισης, ο Αλέξης Κούγιας απάντησε: «Αυτό αφορά την κατηγορουμένη και δεν μπορώ να επέμβω στον τρόπο που σκέφτεται. Υπήρχε έκκληση από την πλευρά τη δική της και της οικογένειάς της. Είχα κρατήσει επιφύλαξη και μελέτησα τη δικογραφία στην πιο μικρή της λεπτομέρεια».

Και συνέχισε: «Έχω ενοχληθεί αφάνταστα από τις ενέργειες θεσμικών οργάνων, που οδήγησαν σε κατάργηση του τεκμηρίου αθωότητας με πρωτοφανείς προσεγγίσεις σε μέσα αποδεικτικά, όπως ήταν τα μετά την εκταφή στοιχεία. Εκανα προσωπική προσέγγιση πριν πω το “ναι”. Ενοχλήθηκα αφάνταστα με τον τρόπο που προσπάθησαν να ακυρώσουν ακόμα και για πολιτικά συμφέροντα πρόσωπα, όπως την κυρία Τσάκωνα και Τσιόλα. Η ανακοίνωσή μου λέει τα πάντα, ποτέ στην καριέρα μου δεν ανέλαβα υπόθεση που δεν είχε υπερασπιστική γραμμή. Εάν δεν πίστευα στην υπεράσπισή της δεν θα την αναλάμβανα», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Facebook Comments