GPO: Στο 6,3% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

5 λεπτά ανάγνωση
27 Αυγούστου 2022

Μικρές είναι οι διαφοροποιήσεις των πολιτών στην άποψη που έχουν τόσο για τα κόμματα όσο και για τους πολιτικούς αρχηγούς, στον απόηχο της υπόθεση των παρακολουθήσεων, όπως αυτές καταγράφονται σε πρόσφατη δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η GPO για την εφημερίδα «Νέα» η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 6,3% από το 8,9% που ήταν σε αντίστοιχη δημοσκόπηση στις αρχές του περασμένου Ιουλίου. Την ίδια στιγμή ανεβασμένα είναι τα ποσοστά για το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ενώ μικρές αυξομειώσεις παρουσιάζουν τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται, στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου το 31,4% επιλέγει τη Νέα Δημοκρατία (σε σχέση με το 33,1% στις 2/7) ενώ το 25,1% τον ΣΥΡΙΖΑ (από 24,2%). Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 12,1% (από 11,1%) και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,7 % (από 5,8), η Ελληνική Λύση με 4,8% (από 4,6) και το ΜέΡΑ 25 που παραμένει οριακά πάνω από το 2% (2,1 από 2,3).

Πηγή: εφημερίδα Τα Νέα
Πηγή: εφημερίδα Τα Νέα

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος με 48,3%, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να είναι δεύτερος με 41,5% και τον Αλέξη Τσίπρα να ακολουθεί με 37,2%. Πάντως, η εικόνα του πρωθυπουργού έχει φθορά, καθώς οι αρνητικές γνώμες ξεπέρασαν το 50% (51,1%), με τη διαφορά από τον Νίκο Ανδρουλάκη να είναι μηδαμινή, καθώς το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 51,2%.

Ρεύμα, ακρίβεια και μετά παρακολουθήσεις

Το ζήτημα των παρακολουθήσεων βρίσκεται στην τρίτη θέση των θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες, με την τιμή του ρεύματος και την ακρίβεια να βρίσκονται μπροστά του, ενώ ξεπέρασε τα ελληνοτουρκικά, το μεταναστευτικό και την πανδημία. Αναλυτικότερα, το 68,6% των ερωτηθέντων θεωρεί το ζήτημα ως ιδιαίτερα σημαντικό για την πολιτική ζωή, ενώ όσοι εμφανίζονται αδιάφοροι περιορίζονται στο 29,9%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Μπάρκας για την κάθοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κινηθεί αντιπαραθετικά με τον Τσίπρα»

Η φράση του Κώστα Μπάρκα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα

Π. Μαρινάκης: «Ακούω βερεσέ όσα λέει ο Τσίπρας – Έβαλε πάνω από τριάντα νέους φόρους»

Η δήλωση του Π. Μαρινάκη βάζει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο

ALCO: Στο 23,3% η ΝΔ – “Γκρεμίζονται” Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας – Στο 10,3% το ΠΑΣΟΚ

Άνοδο μισής μονάδας στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων (23,3%) δίνει στη