Η πρόεδρος της τοπικής φιλοζωικής οργάνωσης ΚΙΔΙΖΩ, Ευαγγελία Κρυστάλλη, σημείωσε ότι έχει αιτηθεί το γαϊδουράκι να εξεταστεί και από δικό τους εξειδικευμένο κτηνίατρο των Ιωαννίνων, να εκτιμηθεί η κατάσταση της υγείας του, ώστε με την κατάλληλη φροντίδα να γίνει προσπάθεια για να κρατηθεί στη ζωή. Το αίτημά της έγινε δεκτό και σε αυτό συμφώνησε και ο 63χρονος ιδιοκτήτης του.

Το άτυχο ζώο εξετάστηκε αρχικά από την Κτηνιατρική Υπηρεσία και διαπιστώθηκε πως φέρει κάταγμα στο κάτω μέρος της κνήμης αλλά και ίχνη από δάγκωμα άγριου ζώου ή λύκου, γεγονός που υποστήριξε και ο ίδιος ο πρώην αντιδήμαρχος στην απολογία του, ενώ τα εντόσθια που βρέθηκαν στο αγροτικό όχημα του 63χρονου δεν είναι από γάιδαρο αλλά από άλλο μεγάλο ζώο.

Σύμφωνα με την κυρία Κρυστάλλη, το ζώο υποφέρει από πόνους και κτηνίατρος από τη Ζίτσα που το εξέτασε ζήτησε ευθανασία, καθώς δεν μπορούσε να το περιθάλψει, ενώ έδωσε όλες τις λεπτομέρειες για το συμβάν και τις ενέργειες που έγιναν μόλις αυτό έγινε.

Το γαϊδουράκι θα μεταφερθεί στα Μέγαρα Αττικής για να λάβει την απαραίτητη φροντίδα.

Η ανάρτηση της Ευαγγελίας Κρυστάλλη: 

“Ενημέρωση για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα το Σάββατο το απόγευμα στο χωριό Γραμμένο του δήμου Ζίτσας

Ράγισε η καρδιά μας στη θέα ενός ανημπορου ζώου ξαπλωμένο στα άχυρα.
Το γαϊδουράκι ζει με σοβαρά τραύματα σε όλο του το σώμα,Εχει εκτεταμενα κ βαθιά τραύματα στο στερνο από το συρσιμο ,καθως κ σε όλο τον κορμό κ τα άκρα,και ενα πόδι με άσχημο κάταγμα.

Για όλα αυτά τα τραύματα λαμβάνει διπλή αντιβίωση κ παυσίπονα.
Είμαστε σε επικοινωνία με τους γιατρους για να γίνει το καλυτερο για το άτυχο ζώο..

Επι πλέον δε.

Έχει επιβεβαιωθεί από ιππίατρο πως οι πληγές που έχει στις φωτογραφίες (πληγές /εγκαυματα) όπως και το γαιδουρακι είναι ίδιες με αυτές του ζώου που συρθηκε.

Δεύτερον τα σπλάχνα που βρέθηκαν ΔΕΝ έχουν καμία σχέση ούτε με αυτό το γαιδουρακι ούτε με κανένα ιπποειδες.

Έχει γίνει επιβεβαίωση από κτηνίατρο και ιππιατρο .

Έχει κατατεθεί αίτημα για αφαίρεση και με το καλό το γαιδουρακι θα μεταφερθεί το συντομότερο δυνατόν στα Μέγαρα Αττικής όπου κ θα λάβει όλη την φροντίδα που του αξίζει.

Τέλος επικοινωνησαμε με ιατροδικαστη και μας ενημερωσαν πως να πάρουμε δείγμα DNA από τα αίματα στην άσφαλτο και απο το γαιδουρακι για να είμαστε 1000% σίγουροι.

Ευχαριστουμε όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για αυτό το πλασμα

Ευχαριστούμε όλο αυτό τον κόσμο που βρίσκεται ηθικά στο πλευρό μας!Αυτο εχει ανεκτίμητη αξία για ολους μας”.

Facebook Comments