Η σημερινή μετάβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βόρεια Ελλάδα είναι κάτι που ο ίδιος έχει καθιερώσει πριν την άνοδό του στη ΔΕΘ, καθώς επιδιώκει να βλέπει τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής και να καταγράφει τις προτάσεις τους, ώστε να “απαντήσει” στην ομιλία του.

O κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί έργα υποδομής στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στις Σέρρες το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου στο Νέο Σούλι, τα έργα υποδομής στο νοσοκομείο Σερρών, ενώ θα κάνει βόλτα και στο κέντρο της πόλης. Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη θα έχει την ευκαιρία να τα πει με βουλευτές της Α’ και Β’ περιφέρειας της πόλης και αμέσως μετά θα συζητήσει με τους παραγωγικούς και τους επιστημονικούς φορείς.

Παράλληλα, το μεσημέρι ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος και ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης θα κάνουν τραπέζι στους γαλάζιους βουλευτές της Θεσσαλονίκης, καθώς είναι σαφές ότι το κυβερνών κόμμα θέλει να βάλει στο “φουλ” τις κομματικές μηχανές και να μην επιτρέψει διαρροές σε μια περιοχή που θεωρείται παραδοσιακά περιοχή δικής του επιρροής.

Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει από τη Θεσσαλονίκη σήμερα το βράδυ και, από εκεί και πέρα, μπαίνει σε πρώτο πλάνο η τελική κατάρτιση του πακέτου της ΔΕΘ, εντός, πάντα, των δημοσιονομικών δυνατοτήτων.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να “τινάξει την μπάνκα στον αέρα”, όχι μόνο γιατί θα πρέπει να μείνουν εφεδρείες και για τους επόμενους μήνες και τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται, αλλά γιατί μια άκρατη πολιτική παροχών θα δώσει το λάθος μήνυμα στις αγορές, την ώρα που στόχος της χώρας είναι να επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα εντός του 2023.

Γιώργος Ευγενίδης

Facebook Comments