Ανησυχητικές εξελίξεις παρατηρούμε στην γηραιά ήπειρο, με αφορμή έναν μεγάλο πόλεμο που διεξάγεται ακόμη στην Ουκρανία.


Άβουλοι ηγέτες της ΕΕ εδώ και χρόνια υποθηκεύουν το μέλλον μας, όπως  υποθήκευσαν με τα μνημόνια και μάλιστα το παραδέχτηκαν και οι ίδιοι πλέον.

Η ΕΕ ήταν 1η παγκόσμια οικονομική δύναμη μπροστά από την Αμερική και την Ασία. Τώρα είναι 3η πίσω από την Αμερική και την Ασία.

Δεν θα εξετάσω γεωπολιτικά παιχνίδια και εξωτερικές πολιτικές, δεν με αφορούν. Μπορεί ένας πόλεμος να κρύβει κάτι βαθύτερο, σύμφωνοι, αλλά το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς ως ΕΕ.

Δεν γνωρίζω ποιος φταίει, φταίνε οι Γερμανοί, οι Γάλλοι ή οι Πορτογάλλοι, ή όλοι μαζί με την γραφειοκρατία των δυσκίνητων Βρυξελλών.

Με αφορά το βιοτικό επίπεδο των πολιτών, των ευρωπαίων πολιτών και κατά επέκταση των Ελλήνων, της Ηπείρου με το μεγαλύτερο βιοτικό επίπεδο και πολιτισμό σε όλο τον πλανήτη και ιστορικά.

Είναι ανήκουστο αυτό που γίνεται με τις τιμές ενέργειας, με την διαχείριση της ενέργειας και την μη αντίδραση των ευρωπαίων ηγετών ή την λανθασμένη αντίδραση.

Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι πολιτισμός, η ψύξη και η θέρμανση ενός σπιτιού είναι πολιτισμός, το νερό είναι ζωή, όπως και η σωστή σίτιση.

Για όλα αυτά πρέπει η Ευρώπη πλέον να παλέψει. Οι αργές και άτολμες προσπάθειες σε διάφορα θέματα κοστίζουν. Να παλέψει με την Ασία, να αντιπαρέλθει τις ΗΠΑ και να συμβιβαστεί με την Ρωσία.

Αν δεν τα κάνει σωστά και γρήγορα θα ομοιάζει σε λίγα χρόνια με την Αφρική και θα κυνηγάμε ακρίδες για να ζήσουμε.
Υπερβολικά όλα αυτά;

Δε νομίζω, με αύξηση 1,400% της τιμής του φυσικού αερίου τα τελευταία 10 χρόνια, με την λειψυδρία να απειλεί μεγάλες χώρες και τα πυρηνικά εργοστάσια ενέργειας σε έλλειψη και την αλυσίδα σίτισης σε κίνδυνο.

Αυτά τα συναντούσαμε μέχρι πρότινος μόνο στην Αφρική ή όχι;

Facebook Comments