Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο χθες, μετά τη συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, καθώς κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ αντάλλαξαν πυρά για το Φεστιβάλ Σπούτνικ 2022, που διοργάνωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, το Σαββατοκύριακο, στο Γουδί.

Στο Φεστιβάλ, ο κ. Τσίπρας στην ομιλία που απηύθυνε χθες στην κομματική του νεολαία, ανέφερε: «αρέσει δεν αρέσει σ’ εκείνους που ελέγχουν σήμερα τη χώρα, τις ζωές μας, και όπως αποδείχτηκε εσχάτως και τα τηλέφωνά μας, η νέα γενιά σε αυτόν τον τόπο εξακολουθεί να ονειρεύεται, εξακολουθεί να διεκδικεί, εξακολουθεί να αγωνίζεται, εξακολουθεί να μη δέχεται την “κανονικότητα” του καθεστώτος τους» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ο ίδιος ότι η νεολαία «σε κάθε ευκαιρία, με κάθε τρόπο εκφράζει τη μεγάλη δυσφορία της απέναντι σ’ αυτό το καθεστώς που συνθλίβει τα όνειρα και τη ζωή της. Πολλές φορές αυτό το κάνει με τρόπο οργίλο, ίσως και απολίτικο, γηπεδικό θα έλεγε κανείς. Τα έχετε ακούσει τα συνθήματα».

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος σημείωσε πως «με γνώση, με ενσυναίσθηση και πατριωτισμό ο πρωθυπουργός έδειξε το δρόμο εξόδου από τις κρίσεις και τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουμε στην πορεία αυτή». «Αντίθετα, ο κ. Τσίπρας, όπως επιβεβαίωσε κι απόψε, δεν έχει κανένα σχέδιο και καμιά γνώση. Μόνο παρωχημένα συνθήματα, ψέματα και εύκολες αερολογίες», κατέληξε.

Νωρίτερα, είχε προκαλέσει αντιδράσεις στα social media στιγμιότυπο από το Φεστιβάλ Σπούτνικ 2022 της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, όπου στη διάρκεια καλλιτεχνικής εκδήλωσης στο πλαίσιο του Φεστιβάλ εμφανίστηκε σε γιγαντοοθόνη υβριστικό σύνθημα κατά του Πρωθυπουργού, γραμμένο στο κυριλλικό αλφάβητο μαζί με μια τεράστια φωτογραφία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πηγή: ellada24.gr

Facebook Comments