«Σταθερός πυλώνας η γάλλο-ελληνική συμμαχία μέσα στον διεθνή κυκεώνα και τις ανησυχίες».

Eίναι ένα από τα σχόλια που διαβάζει κανείς ενόψει της σημερινής συνάντησης αργότερα το απόγευμα του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν. «Ανησυχίες και προκλήσεις», που προκύπτουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση αλλά και την  επισιτιστική ανασφάλεια, όπως αναφέρει το Ελυζέ σε ανακοίνωσή του για τη συνάντηση.

Στο τραπέζι της σημερινής συζήτησης των δύο ηγετών είναι οι προσπάθειες να δοθούν οι απαντήσεις της Ευρώπης για όλα αυτά τα σοβαρα προβλήματα, «από κοινού και με αλληλέγγυο τρόπο», καθώς επίσης και «η γραμμή άμυνας απέναντι στη ρωσική επιθετικότητα», όπως ανέφερε και ο πρωθυπουργός στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Θα αναζητηθούν απαντήσεις στην ενεργειακή κρίση

Ειδικά για την ενέργεια, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στις εθνικές και ευρωπαϊκές δράσεις για τη διατήρηση της ασφάλειας του εφοδιασμού στην Ευρώπη, αλλά και τη μείωση των τιμών ενέργειας.

Σύμφωνα πάντα με τη γαλλική προεδρία, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν και για τα περιφερειακά ζητήματα στη Μεσόγειο, αλλά κυρίως, για τους «βαθείς διμερείς δεσμούς που ενώνουν τη Γαλλία και την Ελλάδα, και ειδικότερα τη στρατηγική εταιρική σχέση που υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο του 2021», υπογραμμίζεται στο δελτίο της γαλλικής προεδρίας .

Η συνάντηση προγραμματίζεται στις 19.30 ώρα Γαλλίας, θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου και δείπνο.

Facebook Comments