Συνεχίζεται το μπαράζ θετικών εκθέσεων των διεθνών οίκων για τις ελληνικές τράπεζες.

Μετά τις Goldman Sachs και Morgan Stanley τις προηγούμενες ημέρες καθώς και μαζί με την JP Morgan σήμερα, η Wood δίνει και αυτή “ψήφο εμπιστοσύνης” στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Έτσι, σε σημερινή της έκθεση δηλώνει αγοραστής και των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών, βλέποντας και αυτή σημαντικά περιθώρια ανόδου για τις μετοχές τους, ενώ εκτιμά πως ο συνδυασμός υψηλότερων επιτοκίων της ΕΚΤ, της σταθερής αύξησης δανείων και των συνεχιζόμενων προσπαθειών μείωσης του κόστους θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της προ προβλέψεων κερδοφορίας το 2023 και το 2024.

Πιο αναλυτικά, η Wood εξετάζει τα πέντε βασικά θέματα για τις ελληνικές τράπεζες τα οποία πιστεύει ότι είναι πιθανό να κυριαρχήσουν στις συζητήσεις με τους επενδυτές στο εγγύς μέλλον.

Αυτά είναι:

1) η βιωσιμότητα της πρόσφατης απότομης αύξησης της πιστωτικής επέκτασης.

2) η ενίσχυση των καθαρών επιτοκιακών εσόδων από τις αυξήσεις επιτοκίων,

3) ο αντίκτυπος στις προβλέψεις από την πιο ήπια αύξηση του ΑΕΠ το 2023,

4) την επανεμφάνιση του πολιτικού κινδύνου στην εγχώρια ατζέντα, και

5) το πολυετές μεγάλο discount των ελληνικών τραπεζών έναντι των υπόλοιπων τραπεζών της Ευρώπης.

Το συμπέρασμά της είναι ότι η υπεραπόδοση των ελληνικών τραπεζών έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών θα συνεχιστεί, εν όψει της ανώτερης απόδοσης ιδίων κεφαλαίων ROTE, της ισχυρότερης ανάπτυξης και των χαμηλών αποτιμήσεων. Για όλους αυτούς τους λόγους, η Wood παραμένει αγοραστής όλων των ελληνικών τραπεζών.

Όπως σημειώνει, βλέπει σημαντικά περιθώρια ανόδου για όλες τις ελληνικές συστημικές τράπεζες. Για τη Eurobank η τιμή – στόχος τοποθετείται στο 1,4 ευρώ με περιθώρια ανόδου 53% έναντι της τρέχουσας τιμής της στο ταμπλό, για την Εθνική Τράπεζα η τιμή – στόχος είναι στα 4,7 ευρώ με περιθώρια ανόδου 41%, για την Alpha Bank στο 1,4 ευρώ με περιθώρια ανόδου 52%.

Ελευθερία Κούρταλη

Facebook Comments