«Η ουσιαστική συμμετοχή των γυναικών στους τομείς της τεχνολογίας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας και η προώθηση της γυναικείας εργασίας είναι στις προτεραιότητές μας». Αυτό ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποίησε χτες το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, με θέμα «Γυναικείο Επιχειρείν στον τομέα των Start up επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με την κα Συρεγγέλα, «το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στηρίζει τις γυναίκες που επιθυμούν να κάνουν το δικό τους επιχειρηματικό εγχείρημα. Με προγράμματα του ΕΣΠΑ, με δράσεις του υπουργείου ή τη δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας για τις Γυναίκες βοηθάμε ουσιαστικά τις γυναίκες. Δεν μένουμε στα λόγια αλλά με συγκεκριμένες πράξεις στηρίζουμε τις γυναίκες που μπαίνουν στον επιχειρηματικό στίβο, που θέλουν να κάνουν τη δική τους start up επιχείρηση ή να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας μετά την απόκτηση των τέκνων τους».

Οι γυναίκες στον χώρο του επιχειρείν, οι γυναίκες που βρίσκονται στο τιμόνι νεοφυών επιχειρήσεων και εισέρχονται σε χώρους που μέχρι πρότινος ήταν ανδροκρατούμενοι, συναντούν πολλά εμπόδια και διακρίσεις. Για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία ευκαιριών που στοχεύουν στην οικονομική και κοινωνική εξέλιξη κάθε γυναίκας, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις που προωθούν τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, ενισχύουν την εκπαίδευση και κατάρτιση των γυναικών στην έρευνα και την τεχνολογία, προάγουν την ισότητα στις αμοιβές και αντιμετωπίζουν τα επαγγελματικά στερεότυπα λόγω φύλου.

«Οφείλουμε να συμβουλεύουμε τους νέους να μην διαχωρίζουν τα επαγγέλματα σε γυναικεία και αντρικά. Οφείλουμε όλοι και όλες να καταπολεμήσουμε τα έμφυλα στερεότυπα στην αγορά εργασίας που είναι επιζήμια για τις γυναίκες και τις σταδιοδρομίες τους», κατέληξε η υφυπουργός κα Συρεγγέλα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές ο Πρόεδρος του κ. Μιχάλης Ζορπίδης, η κα. Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου, A΄ Αντιπρόεδρος ΕΒΕΑ και Προέδρος ΕΕΔΕΓΕ η κα. Μαρίνα Καλαϊτζή, Women Act / Συντονίστρια Hub Θεσσαλονίκη, η κα. Σοφία Τσακίρη, Co-Founder/Συν-ιδρύτρια στη νεοφυή επιχείρηση RENVIS που ασχολείται με την ανάπτυξη λογισμικού, Μάχη Συμεωνίδου, CEO & Co Founder AgroApps ενώ επίσης απηύθυναν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης και η κα. Μαρία Καρατενίζη πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Facebook Comments