Σε ευθεία αντεπίθεση έναντι του τουρκικού αναθεωρητισμού και του πρόσφατου ανθελληνικού κρεσέντο του Τούρκου προέδρου προχωρά η Αθήνα, από την έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου απόψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται ν’ αναδείξει ενώπιον της ολομέλειας την Τουρκία ως κράτος-ταραξία στην Ανατολική Μεσόγειο και να αποδομήσει τις ψεύτικες ειδήσεις που διακινεί η Άγκυρα.

Το ίδιο έπραξε και η σημερινή συνάντηση του με τον ΓΓ του ΟΗΕ όπου αποδόμησε τις ψεύτικες και παράλογες τουρκικές τοποθετήσεις, ενώ ήδη από χθες επεσήμανε τις ελληνικές απαντήσεις και θέσεις.

Ο πρωθυπουργός, στη Νέα Υόρκη είχε σύντομες συνομιλίες με τον Τζο Μπάιντεν – κάτι που δεν κατάφερε ο πρόεδρος Ερντογάν- αλλά και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, με τα ελληνοτουρκικά, ατζέντα, όπως και την ενεργειακή κρίση.




Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί bullying από τους επιθετικούς γείτονές της, ενώ μέσω συνεντεύξεων στις τηλεοράσεις του CNN και του πρακτορείου Bloomberg εξήγησε πώς η Τουρκία εργαλειοποιεί το προσφυγικό – μεταναστευτικό για πολιτικούς σκοπούς επιδιδόμενη “σε πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας” στο πλαίσιο ενός “διαρκούς πολέμου ψευδών ειδήσεων”, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα στη γείτονα ότι η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Τον τόνο της ελληνικής αντίδρασης στις ακρότητες Ερντογάν έχει δωσει ήδη ο Νίκος Δένδιας. «Η χώρα η οποία ευθέως απειλεί με πόλεμο. Η χώρα η οποία έχει εκδώσει casus belli. H χώρα, η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, έρχεται να μιλήσει για σχέσεις καλής γειτονίας. Καλά θα κάνει η Τουρκία να σέβεται το Διεθνές Δίκαιο»

Facebook Comments