Πρόωρη πόλωση  έφερε η υπόθεση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Marc για τον ANT1, που δίνουν προβάδισμα 8,7 μονάδων στη ΝΔ, στο 32,8%, αλλά και άνοδο στα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ, που φτάνει στο 24,1%. Αντίθετα, πιέζονται τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, που χάνει σχεδόν μία μονάδα και πέφτει στο 11,4%.

Ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει απώλειες και στην δημοτικότητα – στις μετρήσεις της Marc εμφανιζόταν δεύτερος, μετά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και  με διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ στη σημερινή συγκυρία προηγείται του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης μόλις με μισή μονάδα. Πρώτος, με σημαντική διαφορά παραμένει ο πρωθυπουργός, που καταγράφει ένα 48,6 θετικών γνωμών.

Πολύ καλές επιδόσεις κατέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ – ένα 45% εμφανίζεται ικανοποιημένο από τις εξαγγελίες του π[ρωθυπουργού, οποίος καταγράφει ένα 48,5% στο ερώτημα κατά πόσον είναι κατάλληλος να κρατά το τιμόνι της χώρας.

Το ερώτημα για την έχθρα με την Τουρκία 

Η Marc έθεσε στους πολίτες το ερώτημα που είχε κάνει πρόσφατα τουρκική εταιρεία δημοσκοπήσεων – κατά πόσον δηλαδή υπάρχει έχθρα μεταξύ των δύο λαών. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, μιας και σε μία συγκυρία όπου κυριαρχεί η φραστική ένταση από την πλευρά Ερντογάν και οι καθημερινές προκλήσεις στο Αιγαίο, το 72,2% των Ελλήνων ψηφοφόρων δηλώνει  ότι δεν υπάρχει καμία έχθρα μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων.  Σημειώνεται ότι στην αντίστοιχη δημοσκόπηση, μεταξύ Τούρκων ψηφοφόρων, η απάντηση «δεν υπάρχει έχθρα με τους Έλληνες» είχε επίσης καταγράψει ένα υψηλό 64%.

tautotita
marc1
marc2
marc3
marc4
marc5
marc16a
marc6b
marc7
marc8
marc9

Facebook Comments