Ο 39χρονος που ποδοπάτησε μέχρι θανάτου στη Θεσσαλονίκη ένα μικρό ανυπεράσπιστο γατί, το οποίο προσπάθησε επανειλημμένα να στριμώξει μέχρι που το κατάφερε και το έλιωσε κάτω από το παπούτσι του, προκαλώντας του ασφυκτικό θάνατο, ταυτοποιήθηκε από τις Αρχές και μίλησε χθες (6/10) στην εκπομπή Live News αρνούμενος τα πάντα.

Η ταυτότητά του δεν έγινε γνωστή, όμως σήμερα το πρωί αποκαλύφθηκε ότι πρόκειται για έναν ακαδημαϊκό. Ο φερόμενος ως δράστης του εγκλήματος, καθώς πρόκειται για κακούργημα η θανάτωση ή ο βασανισμός ζώου, είναι διδάκτωρ στο ΑΠΘ, όπως ειπώθηκε στην εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» το πρωί της Παρασκευής (7/10).

Σύμφωνα με όσα αποκαλύφθηκαν στην εκπομπή ο 39χρονος που ταυτοποιήθηκε γι’ αυτή την κτηνωδία με το γατάκι, φέρεται να έχει στενή συνεργασία με το ΑΠΘ και να έχει διδάξει σε φοιτητές. Ο δράστης έχει σπουδάσει στο ΑΠΘ αλλά και σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, και την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά δίδασκε στο ΑΠΘ, ενώ η συνεργασία φαίνεται πως θα επαναληφθεί και αυτή την χρονιά. Επιπλέον, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 39χρονος έχει στενή συγγενική σχέση με καθηγητή του ΑΠΘ. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, ενώ έχει επιβληθεί πρόστιμο 30.000 ευρώ σε βάρος του για θανάτωση ζώου.




 

Facebook Comments