Στην Ουκρανία, ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το πρωί, στη γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την Κριμαία, στο Στενό του Κερτς.

Φέρεται να έπιασε φωτιά δεξαμενή καυσίμων στην ουρά εμπορευματικής αμαξοστοιχίας, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ ενώ  δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αιτία της έκρηξης.

Η αυθεντικότητα των αναφορών και οπτικού υλικού σε μέσα δεν ήταν δυνατό να επαληθευτεί άμεσα, αναφέρει το Associated Press.

Kατά το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria στις φλόγες βρίσκεται δεξαμενή καυσίμων στη στρατηγικής σημασίας γέφυρα στο Στενό του Κερτς, ενώ ουκρανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν νωρίτερα λόγο για έκρηξη.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδική και σιδηροδρομική γέφυρα, που άνοιξε το 2018 κι έχει σχεδιαστεί για τη σύνδεση της χερσονήσου Κριμαίας με το δίκτυο συγκοινωνιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Δεξαμενή καυσίμων πήρε φωτιά σε έναν από τους τομείς της γέφυρας της Κριμαίας», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων, χωρίς να διευκρινίσει τι την προκάλεσε.

«Οι αψίδες για τη διέλευση των πλοίων δεν υπέστησαν ζημιά», ανέφερε ακόμη.

Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, σημειώθηκε έκρηξη στη γέφυρα στις 06:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς σημειώνει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τα δημοσιεύματα αυτά.

Τη γέφυρα εγκαινίασε προσωπικά ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν το 2018, τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Ουκρανίας από τη Ρωσία. Το έργο κόστισε δισεκατομμύρια.

Φωτογραφία Αρχείου – Alexander Nemenov/Pool Photo via AP

Στο μεταξύ οι ουκρανικές αρχές εντόπισαν νέο ομαδικό τάφο, αυτή τη φορά στην πόλη Λίμαν που ανακαταλήφθηκε πρόσφατα, και εκτιμάται πως περιείχε 180 πτώματα.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι ο ουκρανικός στρατός ανακατέλαβε σχεδόν 2.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών, που ελέγχονταν από τις ρωσικές δυνάμεις,

Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Associated Press, Reuters

Facebook Comments