Ραγδαίες οι εξελίξεις στο πλαίσιο διερευνώμενης υπόθεσης μαστροπείας στον Κολωνό, σε βάρος της 12χρονης, καθώς σύμφωνα με την ΕΛΑΣ συνελήφθη 33χρονος κατηγορούμενος για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση, και θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα, ενώ άλλοι δύο που φέρεται να συνομιλούσαν με την ανήλικη παθούσα, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών,  προσήλθαν χθες αυτοβούλως και ταυτοποιήθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείονται και νέες συλλήψεις σήμερα, με τις πληροφορίες από χθες να κάνουν λόγο για τρία έως πέντε άτομα, καθώς οι αρχές έχουν φτάσει στα ίχνη και άλλων ατόμων που εμπλέκονται στην φρικιαστική υπόθεση, μέσα από τους εξονυχιστικούς ελέγχους στο κινητό της 12χρονης, τις συνομιλίες της με τον προφυλακισμένο Ηλία Μίχο, και τις κάμερες ασφαλείας στο κατάστημά του.

Οι ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ

Από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη δυνάμει εντάλματος, βραδινές ώρες της 14-10-2022, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, 33χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση.

Ο 33χρονος κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της τουλάχιστον δύο φορές στην περιοχή των Σεπολίων και προέβη στην ανωτέρω αξιόποινη πράξη, έναντι αμοιβής.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Επίσης άλλοι δύο εμφανίστηκαν αυτοβούλως χθες τις πρώτες πρωινές και απογευματινές ώρες στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και ανέφεραν ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες του τρέχοντος έτους συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που φέρεται να έχει πέσει θύμα μαστροπείας στον Κολωνό.

Όπως εξακριβώθηκε, τα στοιχεία των ανωτέρω ημεδαπών αντιστοιχούν πράγματι σε επαφές με τις οποίες συνομιλούσε η παθούσα στην επίμαχη εφαρμογή.

Κατασχέθηκαν οι συσκευές των κινητών τηλεφώνων τους, προκειμένου να αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, εξετάστηκαν ενόρκως και αποχώρησαν.

«Μίλησε» το κινητό του κοριτσιού – Στο στόχαστρο συγκεκριμένα άτομα και ο ρόλος τους

Το παιδί φέρεται να προσπάθησε να έχει περιγράψει τα χαρακτηριστικά συγκεκριμένων ατόμων και να αναφέρει τα μικρά τους ονόματα. Πρόκειται για δύο άτομα τα οποία φέρονται ως να είχαν επαφή έναντι αμοιβής. Επιπλέον, ένα από τα άτομα που φέρεται να έχει περιγράψει ονομάζεται «Μιχάλης» και φέρεται να συνόδευε το παιδί σε κάποια από τα ραντεβού.

Τα στοιχεία που έχουν προκύψει σε βάρος συγκεκριμένων ατόμων που είτε είχαν βρεθεί είτε είχαν εκδηλώσει την πρόθεση να βρεθούν με το παιδί έχουν διαβιβαστεί στην ανακρίτρια κι θεωρείται θέμα χρόνου να προχωρήσει στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκονται τα ονόματα συνολικά περίπου πέντε ανδρών που φέρονται να βίασαν τη 12χρονη με τη μεσολάβηση του Ηλία Μίχου. Τα στοιχεία τους βρέθηκαν μέσα από την εξέταση του κινητού τηλεφώνου του θύματος, στο οποίο υπήρχαν μηνύματα με σοκαριστικό περιεχομένου από κινητά αγνώστων.

Οι 212 πελάτες

Σε ότι αφορά τις συνομιλίες από το προφίλ της 12χρονης με τους 212 υποψήφιους πελάτες (το οποίο φέρεται να διαχειριζόταν ο 53χρονος), αυτές γίνονταν μέσω διαδικτυακής εφαρμογής. Σε αυτές, κατά πληροφορίες, αποτυπώνονται τόσο το e-mail αλλά και τα στοιχεία της κάρτας που χρησιμοποιούσαν. Οι περισσότεροι από τους υποψήφιους πελάτες έχουν σήμερα κατεβάσει το προφίλ τους, ενώ κάποιοι από αυτούς φαίνονται να αρνούνται τις προτάσεις για συνεύρεση, με φράσεις όπως “είσαι ακόμα μικρή” και “έχεις χρόνο για αυτά όταν μεγαλωσεις“.

Σημαντικά στοιχεία για την σεξουαλική κακοποίηση του κοριτσιού, αναμένεται να προκύψουν και από το κινητό τηλέφωνο της μητέρα της, το οποίο έχει ήδη μεταφερθεί στα εργαστήρια της αστυνομίας. Ήδη από τις αρχές Σεπτεμβρίου ο κοριός της αστυνομίας έχει καταγράψει όλες τις τηλεφωνικές συνομιλίες της 37χρονης με τον Ηλία Μίχο και όλους τους συνομιλητές της και τους παιδοβιαστές.

Τα επτά αδέλφια της 12χρονης φιλοξενούνται στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και θα δώσουν τις επόμενες ημέρες καταθέσεις στην Αστυνομία.

Οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις

Τα στοιχεία από την υπόθεση σοκάρουν καθώς το παιδί φέρεται να περιέγραψε τις στιγμές φρίκης που ζούσε «Ο κατηγορούμενος με οδήγησε στην αποθήκη του καταστήματος, με την πρόφαση να πάρουμε κάποια χαρτιά και να συμμαζέψουμε και άρχισε να με θωπεύει. Tην επόμενη φορά που πήγα στο κατάστημα, με οδήγησε ξανά στην αποθήκη, όπου με χρήση απειλών με εξανάγκασε σε συνουσία», αποκάλυψε η 12χρονη.

Όπως μετέδωσαν οι αστυνομικοί ρεπόρτερ της ΕΡΤ, στο κατάστημα του 53χρονου υπάρχουν κάμερες ασφαλείας που εξετάζονται ήδη από τις Αρχές, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι δεν υπάρχουν κάμερες στην αποθήκη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Σεπτεμβρίου που αποφάσισε η μητέρα να πάει στην αστυνομία για να καταγγείλει τον Μίχο, περιέγραψε στους αστυνομικούς τους αδιανόητους διαλόγους της 12χρονης με τον βασικό κατηγορούμενο. Είπε ότι η κουνιάδα της διάβασε μηνύματα στο κινητό της κόρης της και διαπίστωσε ότι ο άνθρωπος αυτός ζητούσε φωτογραφίες και βίντεο από το παιδί και τότε άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της ερεβώδους υπόθεσης.

Ο Ηλίας Μίχος στην κατάθεσή φέρεται να προσπάθησε να ρίξει ευθύνες στη μητέρα λέγοντας ότι “πιστεύει” πως γνώριζε ενώ ο έτερος συλληφθείς Γιάννης Σοφιανίδης φέρεται να επέρριψε ευθύνες στο ίδιο το παιδί ότι τον πίεζε για να συνευρεθούν.

Σημειώνεται ότι η μητέρα κρατείται με την κατηγορία της μαστροπείας και τη Δευτέρα θα απολογηθεί.

Facebook Comments