Συγκλονισμένο παρακολουθεί το πανελλήνιο την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό.

Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και, εκτός από τις έξι συλλήψεις που έχουν γίνει από τις Αρχές, έχουν προσέλθει αυτοβούλως για κατάθεση τρεις άνδρες.

Για την σοκαριστική υπόθεση του κατ’ εξακολούθηση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό μίλησε στο «MEGA Καλημέρα» το πρωί της Δευτέρας (17.10.2022) ο δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος. «Έχω τηλεφωνική επικοινωνία με άτομα που αισθάνονται ότι μπορεί να έχουν έρθει σε επικοινωνία με την κοπέλα» είπε – μεταξύ άλλων – ο γνωστός δικηγόρος.

«Εμφανίζονται αυτοβούλως διότι ενδεχομένως να έχουν κάνει προπαρασκευαστικές πράξεις, όπως μπορεί να χαρακτηριστεί μία γνωριμία μέσω διαδικτύου, χωρίς γνώση απαραίτητα της ταυτότητας του προσώπου που συνομιλούν, και άρα χωρίς γνώση του στοιχείου ότι το πρόσωπο αυτό είναι ανήλικο και για το οποίο συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις του νόμου και της προστασίας της γενετήσιας σφαίρας ενός ανήλικου παιδιού, και να έμειναν μέχρι εκεί, μέχρι δηλαδή το στοιχείο της επικοινωνίας», ανέφερε αρχικά ο Όθωνας Παπαδόπουλος, μιλώντας για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης στον Κολωνό.

«Κατά την άποψή μου δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα γι΄ αυτούς, διότι ούτε γνώση της ηλικίας του παιδιού είχαν, ούτε προχώρησαν σε οποιαδήποτε συνάντηση ή άλλου είδους επαφή με το ίδιο το παιδί. Στο διαδίκτυο είναι σύνηθες το φαινόμενο, υπάρχουν περιστατικά πλαστοπροσωπίας. Υποθέτω πως δεν ανακοινωνόταν η ηλικία του παιδιού και άρα εφόσον κάποιος δεν γνωρίζει την ηλικία του παιδιού, δεν έχει τελέσει κάποιο περαιτέρω αδίκημα», πρόσθεσε.
 

Facebook Comments