«Το χρονοδιάγραμμα τηρείται και το σύνθημα για τις μπουλντόζες του Ελληνικού δεν θα ακουστεί ξανά. Το είπαμε και το κάναμε, είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών της μεγάλης επένδυσης στο Ελληνικό. «Σήμερα γράφεται ο πρόλογος της νέας εποχής του παραλιακού μετώπου και της Αττικής», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι υπόδειγμα αιειφόρου αναβάθμισης ολόκληρης της περιοχής και οικοδομείται με σεβασμό στην ιστορική ταυτότητα και την μακραίωνη παράδοση από το 3.000 π.χ, τόνισε ο πρωθυπουργός και μίλησε για έργο που «δηλώνει και την αντοχή της οικονομίας μας».

«Η ανάπλαση θα δώσει την ευκαιρία στο χθες να συνομιλήσει δημιουργικά με το σήμερα και θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο», συμπλήρωσε, ενώ επισήμανε πως η οικολογική διάσταση του έργου διαπερνά όλες τις εργασίες της παρέμβασης.

«Όλα αυτά δηλώνουν τον αναπτυξιακό και κοινωνικό χαρακτήρα του έργου. Δηλώνουν και την αντοχή της ελληνικής οικονομίας μέσα σε ένα ασταθές διεθνές τοπίο με το πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση. Παρά τα εμπόδια τα μεγάλα έργα στον τόπο μας προχωρούν», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Και συμπλήρωσε: «Απέναντι στην εισαγόμενη ακρίβεια η Πολιτεία συνεχώς υψώνει αναχώματα ανακούφισης. Οι πολίτες δοκιμάζονται αλλά αντιλαμβάνονται με ωριμότητα το μέγεθος της πρόκλησης και νοιώθουν την κυβέρνηση δίπλα τους. Όπως και μέχρι τώρα, έτσι και αυτή η παγκόσμια δυσκολία θα μετατραπεί σε εθνική επιτυχία».

Facebook Comments