Πάνω από τις 840 μονάδες το Χρηματιστήριο – Ισχνός ο τζίρος

3 λεπτά ανάγνωση
17 Οκτωβρίου 2022

Ανοδικές τάσεις κατέγραψαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση της Δευτέρας , πρώτη της εβδομάδας, στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η αγορά υπερέβη τα επίπεδα των 840 μονάδων, καθώς έλαβε ώθηση από το θετικό κλίμα που επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 842,64 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,24%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 843,99 μονάδες (+1,40%).

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 62,56 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 25,974 εκατ. ευρώ αφορούσαν συναλλαγές σε πακέτα, ενώ διακινήθηκαν 16.683.542 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 1,35%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,08%.

Ανοδικά κινήθηκαν 70 μετοχές, 41 πτωτικά και 20 παρέμειναν σταθερές.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (+3,23%), των Ασφαλειών (+2,94%) και των Τηλεπικοινωνιών (+2,53%). Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες της Υγείας (-0,96%) και των Τροφίμων (-0,52%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαζικές ρευστοποιήσεις στο Χρηματιστήριο – Σφυροκόπημα στις τράπεζες, «ξέσπασε» η ΕΥΔΑΠ

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με το διεθνές risk-off κλίμα, το Χρηματιστήριο βρέθηκε σήμερα

Χρηματιστήριο: Οριακά κέρδη για τρίτη ημέρα – «Έσβησε» το ράλι στο κλείσιμο

Με θετικό πρόσημο αλλά εμφανή απώλεια δυναμικής ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο

Ανατροπή στο Χρηματιστήριο με «οδηγό» ενέργεια και τουρισμό – Κλείσιμο σε θετικό έδαφος

Σε δύο διαφορετικές φάσεις εξελίχθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στη Λεωφόρο