Σε μία άνευ προηγουμένη κίνηση προέβη το βράδυ της Δευτέρας η Άγκυρα η οποία σε μία προσπάθεια να επηρεάσει τα διεθνή ΜΜΕ κατηγόρησε την Ελλάδα ότι ασκεί βία σε μετανάστες.

Η προκλητική ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της γείτονος ήρθε λίγα 24ωρα μετά τη διεθνή κατακραυγή για την βίαιη προώθηση (push forward) 92 μεταναστών στον Έβρο οι οποίοι βρέθηκαν γυμνοί και χτυπημένοι και τελικώς διεσώθησαν από τις ελληνικές αρχές.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΣ γίνεται αρχικά αναφορά στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη ενώ σημειώνεται ότι η Ελλάδα «βρίσκεται συχνά στην ατζέντα για απάνθρωπες μεταχειρίσεις μεταναστών, εφαρμόζει για άλλη μια φορά τακτικές για να χειραγωγήσει, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες απογυμνωμένων μεταναστών για τις οποίες δεν υπάρχει ούτε τοποθεσία, ούτε ημερομηνία».

Σύμφωνα με το protothema.gr, το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών αφού εξαπολύει μία σειρά από fake news αναφορικά με το μεταναστευτικό φτάνει στο σημείο να υπονοήσει ότι ο κ. Μηταράκης θα έπρεπε να αποπεμφθεί από τη θέση του. «Υπογραμμίζουμε ότι το γεγονός ότι ο Έλληνας Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου εξακολουθεί να κατέχει το αξίωμά του και συνεχίζει τις αβάσιμες καταγγελίες του κατά της χώρας μας, ενώ ο Εκτελεστικός Διευθυντής του FRONTEX απαλλάχθηκε από τη θέση του κατά τις έρευνες και τις εποπτείες για τις απωθήσεις. Είναι απαράδεκτο και το αφήνουμε στη διακριτική ευχέρεια της κοινής γνώμης», αναφέρει χαρακτηριστικά το τουρκικό ΥΠΕΣ.

Στην συνέχεια η ανακοίνωση κάνει αναφορά στην προκλητική λεκτική επίθεση που εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος από βήματος της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ κατηγόρησε την Ελλάδα για κακομεταχείριση μεταναστών ενώ έδειξε και φωτογραφίες νεκρών παιδιών από ναυάγιο, το οποίος ωστόσο είχε γίνει στα τουρκικά χωρικά ύδατα, στα νότια της Μαρμαρίδας!

presss«Γνωρίζουμε καλά πόσο απελπισμένη είναι η Ελλάδα, μετά την ομιλία του Προέδρου μας, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δόθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που απεικονίζει τις απάνθρωπες τακτικές της Ελλάδας. Είναι πολύ προφανές ότι η Ελλάδα προσπαθεί να καλύψει τις συστηματικές παράνομες απωθήσεις που κάνουν συστηματικά κατάσχοντας όλα τα υπάρχοντα των μεταναστών- συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων, του τηλεφώνου, της ταυτότητας και των διαβατηρίων τους- πετώντας τους στη θάλασσα, παίρνοντας όλα τα ρούχα τους και παπούτσια, χτυπώντας τους γυμνούς με ρόπαλα, τραυματίζοντάς τους με συσκευές ηλεκτροσόκ, πυροβολώντας τους με σφαίρες από καουτσούκ ή βάζοντάς τους σε φθαρμένες σωσίβιες λέμβους», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών στη συνέχεια.

Κλείνοντας πριν την παράθεση «περιστατικών» κακοποίησης μεταναστών το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει: «Καλούμε την Ελλάδα που δεν έχει δώσει ακόμη λόγο για τα πνιγμένα μωρά στο Αιγαίο να σταματήσει την απάνθρωπη κακομεταχείριση μεταναστών και τη μεταναστευτική πολιτική που οδηγεί σε θανάτους. Επιπλέον, ως χώρα που έχει τηρήσει τους διεθνείς κανόνες ακόμη και για τους παράτυπους μετανάστες χωρίς διακρίσεις και έχει ακολουθήσει μια ανθρωπιστική προσέγγιση όσον αφορά τη μεταναστευτική πολιτική, αρνούμαστε πανηγυρικά τη χρήση του ονόματος Τουρκία μαζί με την Ελλάδα που ακολουθείται στενά από ολόκληρο τον κόσμο εδώ και χρόνια με τις απάνθρωπες μεταχείριση προς τους μετανάστες».

Facebook Comments