Στις 11 μονάδες (από τις 9 που ήταν σε προηγούμενη μέτρηση) ανέρχεται πλέον το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, όσον αφορά τον δείκτη αξιοπιστίας, σύμφωνα με το β’ μέρος της δημοσκόπησης της Alco για λογαριασμό του Alpha.

Συγκεκριμένα, το 31% των πολιτών δηλώνει ότι τον εμπιστεύεται περισσότερο ως πρωθυπουργό, έναντι 20% που εκφράζει την προτίμησή του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ενίσχυση της αξιοπιστίας του πρωθυπουργού ακολουθεί ουσιαστικά την αύξηση στο προβάδισμα της πρόθεσης ψήφου επί των εγκύρων (0,6% από τον Σεπτέμβριο) που καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και φθάνει πλέον το 8,3%, σύμφωνα με την Alco.

Δημοσκόπηση Alco: 11% προβάδισμα Μητσοτάκη έναντι του Τσίπρα στην αξιοπιστία - Ικανότερος στη διαχείριση των κρίσεων
Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ικανότερος να αντιμετωπίσει τις κρίσεις στην ενέργεια, την ακρίβεια αλλά και στα ελληνοτουρκικά από τον Αλέξη Τσίπρα.
ακριβεια
Ειδικά στα εθνικά θέματα, το 43% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι μπορεί να τα χειριστεί καλύτερα, έναντι 17% που συγκεντρώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
ελληνοτουρκικα

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση της Alco η μάχη των κομμάτων στην πορεία προς τις εκλογές του 2023 θα δοθεί στο κέντρο καθώς το 23% των αναποφάσιστων ψηφοφόρων δηλώνει ότι προέρχεται από το κέντρο, το 6% από την κεντροδεξιά και το 11% από την κετροαριστερά.

Facebook Comments