Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε το νικηφόρο σερί της σεζόν 94/95, η ΑΕΚ έφτασε τις πέντε διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα και αμφότεροι αποδεικνύουν κάθε αγωνιστική ότι θα το παλέψουν μέχρι τέλους.

Οι μεν πράσινοι, ξεπέρασαν και το εμπόδιο του Άρη, με ένα γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Δείγμα, ότι η νοοτροπία του νικητή έχει ριζώσει βαθιά μέσα στο μυαλό των παικτών του Γιοβάνοβιτς. Ο Παναθηναϊκός αδυνατεί να βγει από το γήπεδο χωρίς τους τρεις βαθμούς της νίκης. Αυτό το γνωρίζουμε. Όπως γνωρίζουμε ότι, είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και αυτό «μακιγιάρει» τις κομβικές απώλειες ποδοσφαιριστών, με τελευταία αυτή του Αϊτόρ των οκτώ τερμάτων.

Για το παιχνίδι με το Άρη, αρκετός κόσμος εξέφραζε την άποψη ότι ήρθε η ώρα για την πρώτη «γκέλα» των πρωτοπόρων. Το τριφύλλι όμως διέψευσε τα προγνωστικά αυτά και έκανε το 9/9. Έστω και με το φτωχό 1-0, απέναντι σε έναν αντίπαλο με πολλές απουσίες.

Ποδόσφαιρο είναι και δεν είναι εφικτό να κερδίζεις πάντα. Όμως ο Παναθηναϊκός το καταφέρνει, συνεχίζει την τρελή πορεία του και όσο το κάνει θα είναι το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο.

Στο κατόπι του, με έξι βαθμούς λιγότερους, η ΑΕΚ. Μοναδική διαφορά των δύο ομάδων μέχρι στιγμής, ότι ξεκίνησαν από εντελώς διαφορετική αφετηρία. Η ΑΕΚ, χτίστηκε για άλλη μία χρονιά από την αρχή, έφερε νέο προπονητή και σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος, φαίνεται να έχει βρει τον άνθρωπό της.

Η Ένωση παρουσιάζει επιθετικά στοιχεία που είχε πολύ καιρό να εμφανίσει. Ίσως να μην τα είχε ούτε την πρωταθληματική χρονιά το 2018. Ακόμη δεν έχει δέσει στο 100%, όμως αποδεικνύει, ότι μπορεί να παίρνει τα must – win παιχνίδια. Όπως αυτό στη Λιβαδειά.

Ο Αλμέϊδα παίρνει το απόλυτο από τους ποδοσφαιριστές του και με την δική του προσέγγιση, φτιάχνει μία ομάδα που χαίρονται οι φίλαθλοί της. Αναμφίβολα, το νέο γήπεδο έχει δώσει την αναμενόμενη ώθηση, αλλά η δουλειά του προπονητή θα φαινόταν στα δύσκολα και αυτό συμβαίνει.

Πλέον, πρέπει να περάσει στο επόμενο στάδιο. Αυτό των νικών, σε μεγάλες αναμετρήσεις. Με πρώτη αυτή στην Αγιά Σοφιά, απέναντι στον ΠΑΟΚ. Εκεί θα φανεί ακόμη περισσότερο, εάν η ΑΕΚ μπορεί να κατακτήσει την κορυφή.

Facebook Comments