Από το καλοκαίρι, είχε ειπωθεί εδώ ότι αυτό θα ήταν το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Κάθε αγωνιστική που περνάει αυτό επιβεβαιώνεται και μόνο αν γίνει κάποια ελληνική «ακραιότητα», δεν θα κρατηθεί αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος.

Η βαθμολογία «φωτογραφίζει» επακριβώς την πραγματικότητα. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει δικαιότατα το νικηφόρο σερί του, η ΑΕΚ βαδίζει στο σωστό δρόμο, ενώ Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ «ψάχνονται» ακόμη περισσότερο μετά το μεταξύ τους ντέρμπι. Βέβαια, ελληνικό ποδόσφαιρο και παράπονα πάνε μαζί, οπότε οι «φωνές» από όλες τις πλευρές είναι φυσιολογικές.

Σε σχέση με πέρσι είναι λογικό, όχι όμως και δικαιολογημένο, ο Ολυμπιακός να «φωνάζει» περισσότερο. Είναι δέκα βαθμούς πίσω από την κορυφή που ο ίδιος κατέκτησε την περασμένη σεζόν και όπως ισχύει για όλες τις ομάδες, κάθε φορά που χάνουν έδαφος, ψάχνει άλλοθι στις διαιτητικές αποφάσεις. Αυτή είναι η πάγια «τακτική» των ομάδων του ποδοσφαίρου μας.

Κραυγαλέα διαιτητικά λάθη δεν υπάρχουν προς το παρόν, η βαθμολογία δεν έχει επηρεαστεί επουδενί και η απόδοση του καθενός στον αγωνιστικό χώρο, αντικατοπτρίζει απόλυτα τη θέση του στον πίνακα.

Η ικανότητα του Παναθηναϊκού να παίρνει τα must – win παιχνίδια, είναι πλέον στοιχείο που έχει αποκτήσει με κόπο και τρόπο. Βγάζει σιγουριά και αναμετρήσεις, όπως αυτή στη Λαμία, που μπορεί να φαινόντουσαν ύπουλες, τις «καθαρίζει» πιο εύκολα από ότι θα μπορούσε να φανταστεί ο φίλος του «τριφυλλιού». Και είναι λογικό να «φοβάται» αυτά τα παιχνίδια την ώρα που η ομάδα διαγράφει πορεία πρωταθλητισμού.

Η δεύτερη AEK έφτασε τις τέσσερις διαδοχικές νίκες και πέρα από το αποτέλεσμα, παράγει και ωραίο ποδόσφαιρο. Δυσκολεύτηκε αρκετά απέναντι στον Ατρόμητο, βρέθηκε απέναντι σε έναν εξαιρετικό Γιαννιώτη με 12 επεμβάσεις, όμως δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και στερήθηκε νωρίτερα το γκολ κυρίως λόγω της «βιασύνης» να σκοράρει. Θα μπορούσε κάλλιστα να δεχθεί κιόλας, ωστόσο κρατάει τη νίκη και τη νικηφόρο σερί.

Ο ΠΑΟΚ πήρε το «διπλό» στο Φάληρο, την ώρα που η πλειοψηφία περίμενε επικράτηση του Ολυμπιακού. Αναλογικά με την εικόνα που έδειξαν οι ερυθρόλευκοι κόντρα σε ΟΦΗ και Καραμπάγκ και αντιστοίχως του ΠΑΟΚ που αγνοούσε τη νίκη εδώ και τρεις αγωνιστικές. Σε μία πολύ κομβική αναμέτρηση, ο Δικέφαλος είχε πλάνο, απέναντι στους Πειραιώτες που χρειάζονται περισσότερο από τον καθένα τη διακοπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου για να ανασυνταχθούν.

Facebook Comments