Φτάσαμε αισίως στο τέλος της τρίτης αγωνιστικής του πρωταθλήματός μας και κάποια, μικρά συμπεράσματα έχουν βγει για τους διεκδικητές του τίτλου. Πρόκειται, βέβαια, για μία ιδιαίτερη χρονιά, ελέω Παγκοσμίου Κυπέλλου και τα πάντα μπορούν να αλλάζουν μήνα με το μήνα.

Ας ξεκινήσουμε με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Στην κορυφή της βαθμολογίας με το απόλυτο των νικών. Είναι μία μικρή επιβεβαίωση της γενικότερης αίσθησης και πραγματικότητας, ότι το «τριφύλλι» έχει την πιο δουλεμένη ομάδα. Φάνηκε περισσότερο στο θεωρητικά πιο δύσκολο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη. Έφυγε με το «διπλό» και μία καλή εμφάνιση. Δείγμα ότι έχει μάθει πλέον τον τρόπο να παίρνει τα παιχνίδια που πρέπει.

Πάμε στον Ολυμπιακό. Η απόκτηση του Μαρσέλο, επισκιάζει – πώς να μην το κάνει άλλωστε – την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας. Ο ερχομός του δεν αναιρεί το γεγονός ότι, ο Κάρλος Κορμπεράν θέλει πολύ χρόνο για να φτάσει τους ερυθρόλευκους στο επίπεδο που ο ίδιος θέλει. Είναι φανερό ότι όλες οι μεταγραφές θα χρειαστούν τουλάχιστον, ένα με δύο μήνες για να «δέσουν». Έχουν αποκτηθεί παίκτες ποιότητας, με πρώτο τον Πεπ Μπιέλ, τον Ιν Μπεόμ και τον Μπόουλερ. Για τον Μαρσέλο, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε κάτι, παρά μόνο τα πέντε τρόπαια του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα «χτίστηκε» ουσιαστικά από την αρχή, με τουλάχιστον έξι βασικές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με πέρυσι.

ΠΑΟΚ. Το θετικό ξεκίνημα με δύο νίκες και μία ισοπαλία στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, δείχνει τη δυναμική του. Δεν «διαγράφει» ωστόσο, σε καμία περίπτωση, τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τη Λέφσκι. Τα «κατάλοιπα» αυτού, θα εμφανιστούν σε βάθος χρόνου. Για να βγει κερδισμένος, θα πρέπει να βρει τη χαμένη του ταυτότητα. Και για να το κάνει αυτό πρέπει να κερδίσει μεγάλα παιχνίδια, όπως τα ντέρμπι που έρχονται. Κάτι που δεν έκανε απέναντι στον Άρη.

ΑΕΚ. Το μεγαλύτερο στοίχημα της φετινής χρονιάς. Νέος προπονητής, με πάθος και ιδέες επαναστατικές για τα δεδομένα μας. Έχει παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά και αυτό τον ευνοεί για να επιλέξει όποια τακτική του ταιριάζει. Ακόμη «ψάχνεται» και είναι απολύτως λογικό. Φαίνεται όμως ότι έχει βρει τη δική του «τρέλα», σε αυτή της ΑΕΚ. Και το αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό, αρκεί να βρει τις απαραίτητες νίκες στην αρχή, όπως αυτή με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το πώς θα εξελιχθεί το φετινό πρωτάθλημα δεν το ξέρει κανείς. Κάθε Αύγουστο – Σεπτέμβρη ακούγεται το γνωστό «φέτος θα έχουμε πρωταθληματάρα» και κάθε Μάη μένουμε όλοι, ανεξαιρέτως, παραπονεμένοι. Οι παίκτες που έχουν έρθει φέτος όμως στο μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τόσο σε ποιότητα, όσο και σε ποσότητα, μας προϊδεάζουν για αν μη τι άλλο θεαματικές στιγμές.

Facebook Comments