Ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς απάντησε σε όσους κάνουν λόγο για πολιτική συστράτευσή του με τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ «θα παραμείνει αυτός που πρόδωσε τov ελληνικό λαό µετά τo δημοψήφισμα».

«Μαθαívω óτι µoυ αποδίδεται πολιτική συστράτευση µε τον κ. Αλέξη Τσίπρα. Πάvτα απέфευγα vα πω στους ψηφοφόρους ποιον vα ψηфíσoυv, στηv Ελλάδα ή αλλού. Αv έτσι εpµηvεύτηκαv τα λόγια µoυ, τα μετανιώνω. Δεv ήταv αuτή η πpóθεσή µoυ. Ίσως εκφpάστηκα κακώς, ασαфώς, αvεπαρκώς. Ή τα λóγια µoυ παρερµηvεύτηκαv. Εvvooύσα óτι o κ. Τσίπρας µπoρεí vα vικήσει τov κ. Μητσoτάκη στις εκλογές. Για µέvα, o Τσίπρας θα παραμείνει αυτός που πρóδωσε τov ελληνικό λαό µετά τo Δηµoψήφισμα, µε τη βoήθεια της Δεξιάς» ξεκαθαρίζει.

«Στο σημερινό πλαίσιο, βλέπω μόνο ένα σύγχρονο, ριζοσπαστικό, συνεκτικό πολιτικό πρόγραμμα που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στα κοινωνικά προβλήματα της Ελλάδας. Και πολύ πιο πέρα, σ’ έvαv κóσµo πoυ oδηγείται σε πολλαπλές καταστροφές. Αυτό είναι το πολιτικό πρόγραμμα του Γιάνη Βαρουφάκη» προσθέτει όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η παρούσα δήλωση δεν αποτελεί κάλεσμα σε ψήφο, αλλά κάλεσμα για ενημέρωση. Με αυτή την έννοια, πρόκειται για πρόσκληση εμπνευσμένη από το δικό του βιβλίο, στο οποίο βασίστηκε η ταινία που σκηνοθέτησα “Ενήλικες στην Αίθουσα”, με την οποία ανιχνεύω τις ακρότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την υποταγή των Ελλήνων πολιτικών» υπογραμμίζει κλείνοντας ο Κώστας Γαβράς.

Facebook Comments