Παρατηρούμε την διαρκή και ανθεκτική υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, σε όλες τις δημοσκοπήσεις.

Μάλιστα υπάρχει μια σαφής υπεροχή των ποιοτικών χαρακτηριστικών σε διάρκεια και μην ξεχνάμε ότι αυτό συντηρείται με πανδημία, οικονομική δυσανεξία, ενεργειακή κρίση και τουρκική απειλή.
Είναι πραγματικά αξιόλογο και άξιο προσοχής πως αυτό πραγματοποιείται και είναι ίσως πρωτόγνωρο στην μεταπολίτευση.
Υπάρχει βέβαια και ο αντίλογος που λέει για φιλικά ΜΜΕ, της συγκεντρωτικότητας στην διακυβέρνηση, της έλλειψης σοβαρής αντιπολίτευσης κοκ. Τα ακούω όλα, μπορεί να μην συμφωνώ, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέπουμε την σημαντική υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θεωρώ ότι υπάρχει προσωπική υπεροχή της «κουλτούρας Κυριάκου Μητσοτάκη». Ρεαλιστικές πολιτικές, καθαρός πολιτικός λόγος, πόλεμος στον λαϊκισμό, μεταρρυθμίσεις με πολιτικό κόστος, κρατάει τον λόγο του, κάνει τα πράγματα που έχει εξαγγείλει. Θα τολμήσω να πω, ότι πλέον η ΝΔ (αν και πολυσυλλεκτικό κόμμα με πολλές τάσεις και πρώην ΠΘ) κινείται με αποκλειστικό στίγμα του προέδρου της.
Αυτά σας τα λέει ένας άνθρωπος της αγοράς, επαγγελματίας, παλαιό μέλος του κόμματος βέβαια, αλλά όχι μέρος της εκτελεστικής ηγεσίας της ΝΔ.
Μιλώντας για την αγορά, εκεί υπάρχει ένα ντεζαβαντάζ, πολλά πράγματα δεν λειτουργούν όπως θα θέλαμε, αλλά μην ξεχνάμε τι έχουμε περάσει ως χώρα και ως ΕΕ τα τελευταία χρόνια.
Να τονίσω όμως τα βαριά χαρτιά της κυβέρνησης που διατηρούν θετικό πρόσημο για την ίδια, διαχρονικά προβλήματα που λύθηκαν, που έδειξε ότι αν υπάρχει «πολιτική βούληση και μεθοδικότητα» γίνονται όλα.
Το gov.gr έκανε την Ελλάδα πρωταγωνίστρια σε κυβερνητικές ψηφιακές εφαρμογές στην Ευρώπη. Λύθηκε επιτέλους το διαχρονικό πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων. Εκσυγχρονίζεται η παιδεία με νέες μορφές εκπαίδευσης, ψηφιοποίησης, πανεπιστημιακής μεταρρύθμισης, διεθνοποίησης της πανεπιστημιακής κοινότητας. Δίνονται λύσεις σε θέματα νεολαίας, κίνητρα, βοήθεια. Θα αφήσω για τελευταίο, ένα σημαντικό για εμένα, το θέμα της εθνικής κυριαρχίας σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο.
Δεν είναι τυχαίο ότι επιχειρηματικοί κολοσσοί της τεχνολογίας επενδύουν στην χώρα μας, Amazon-Microsoft-google, γιατί βλέπουν ένα κυρίαρχο κράτος στην ανατολική Μεσόγειο και με έμφαση στην τεχνολογία.
Όλα τα παραπάνω, δίνουν ένα σημαντικό προβάδισμα στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τις εκλογές του 2023.
Σημαντικό ρόλο παίζει πάντα και η τσέπη μας, αλλά εδώ μιλάμε για μια πρωτοφανή ενεργειακή κρίση.
Αν λάβουμε υπόψη δε και την ασαφή και μπερδεμένη αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα, που προσπαθούν σε όλα αυτά να ιδεολογικοποιήσουν χαμένες πολιτικές κατευθύνσεις και πνίγονται τελικά στον ελάχιστο πολιτικό χώρο που τους αφήνει η κυβέρνηση.

Facebook Comments