Ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο ραδιόφωνο Στο Κόκκινο επιβεβαίωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση έφερε τα funds και τους έδωσε τη δυνατότητα εξαγοράς των κόκκινων δανείων από τις Τράπεζες και όπως σε κάθε περίπτωση και για αυτή την απόφαση έφταιγε η Τρόικα (που τότε είχε μετονομαστεί από την κυβέρνησή του σε «θεσμούς»).

«Μας πίεσε η Τρόικα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ως εκ τούτου υπήρξε η νομοθέτηση για την δυνατότητα των funds να εξαγοράσουν τα κόκκινα δάνεια από τις τράπεζες επιβεβαιώνοντας τη σημερινή κυβέρνηση και κατεδαφίζοντας το αφήγημα που έχει στήσει το κόμμα του αναφορικά με την κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα.

Ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε τη δικαιολογία που επικαλείται για κάθε ζήτημα και για κάθε απόφαση που έλαβε στην κυβερνητική του θητεία παραπέμποντας σε πιέσεις της Τρόικας την οποία όμως ο ίδιος είχε δεσμευθεί πως θα διώξει, σκίζοντας μνημόνια και χαρίζοντας τα δάνεια και τα σπίτια στους πολίτες.

Η σημερινή του αναφορά έρχεται απλά να αναδείξει την αδυναμία του να υλοποιήσει όλα όσα είχε υποσχεθεί στους πολίτες και τα οποία υπόσχεται εκ νέου και μερικώς παραλλαγμένα σήμερα, πατώντας πάνω στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση. Η καταστροφολογία της περιόδου 2011 – 2014 βρίσκεται στο προσκήνιο συνδυασμένη με σκανδαλολογία και ανακατεμένη με λάσπη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίσθηκε στη συνέντευξή του να ανακαλύπτει την ύπαρξη εισπρακτικών εταιρειών και με αφορμή την υπόθεση Πάτση, που σημειωτέον διεγράφη με παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να μιλά για «κοράκια» που κυνηγούν τα δάνεια και τα σπίτια του «κοσμάκη» όπως αποκάλεσε για μια ακόμη φορά τους πολίτες που αντιμετωπίζουν αυτά τα προβλήματα.

Σύμφωνα με το manifesto.gr, πέραν της επιβεβαίωσης των όσων τονίζει η κυβέρνηση αναφορικά με την νομοθεσία που ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε στη χώρα αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε όλα όσα αναφέρει το τελευταίο διάστημα. Μίλησε για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, υποστήριξε εκ νέου ότι πρόκειται για σκάνδαλο καθώς και ότι «καταλύεται η Δημοκρατία» και εμφανίσθηκε έτοιμος να αποκαταστήσει τη λειτουργίας ενδεχομένως με τη διαδικασία του «ελέγχου των αρμών της εξουσίας» που ο ίδιος έχει εξαγγείλει.

Μίλησε για τα Ελληνοτουργικά δήλωσε ότι φοβάται ένα θερμό επεισόδιο αλλά από «ατύχημα» γιατί δεν υπάρχει πρόθεση για κάτι «εσκεμμένο» από την πλευρά της Τουρκίας υποστηρίζοντας μάλιστα πως όλα γίνονται εξ αιτίας της προεκλογικής περιόδου που διανύει η γείτονα χώρα και θα συνεχισθούν μέχρι τις εκλογές.

Αναφορικά τέλος με το θέμα της «προοδευτικής» κυβέρνησης αφενός επανέλαβε πως ότι και να λέγεται τώρα το αποτέλεσμα της κάλπης θα καθορίσει τις αποφάσεις (φωτογραφίζοντας τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη) και επανέλαβε πως για να γίνει αυτή η συμμαχία πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα. Ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας για μια ακόμη φορά κατεδάφισε το δικό του αφήγημα περί της απλής αναλογικής και επιβεβαίωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα περί τερατογένεσης στην περίπτωση που επιχειρηθεί η δημιουργία κυβερνητικού σχήματος χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου.

Facebook Comments