Έχουν περάσει ελάχιστες ώρες από το μεγάλο ντέρμπι της Λεωφόρου και το γεγονός ότι ακούμε / διαβάζουμε έντονα την οπτική της κάθε πλευράς –πράσινης και κόκκινης στην προκειμένη περίπτωση- επιβεβαιώνει ότι κάτι καλό είδαμε. Ένα μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, με αμφότερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, μετά από αρκετό καιρό.

Ο Παναθηναϊκός σε θέση ισχύος με την νοοτροπία του νικητή, να διατηρεί το αήττητο σερί με δέκα νίκες και μία ισοπαλία πλέον και τον Ολυμπιακό σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση για εκείνον, δέκα βαθμούς πίσω από το μεγάλο του αντίπαλο, να παίζει για πρώτη φορά φέτος με περίσσιο πάθος και να παρουσιάζει ποιοτικό ποδόσφαιρο.

Το αποτέλεσμα ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με αρκετές φάσεις, γκολ και την επιβεβαίωση ότι στα ντέρμπι δεν παίζουν ρόλο τα θετικά ή αρνητικά σερί, η φόρμα ή η διαφορά ποιότητας. Τα συγκεκριμένα παιχνίδια παίζονται με τη «φανέλα» και κερδίζει εκείνος που το έχει εμπεδώσει καλύτερα.

Και την Κυριακή, άπαντες, κυρίως οι νεοφερμένοι Σπόραρ, Τσέριν, Μπερνάρ, Χάμες, Μπιέλ και Χουάνγκ, φανέρωσαν ότι είχαν προετοιμαστεί και ενημερωθεί, από τα τεχνικά επιτελεία των ομάδων τους, για τη σημασία του αγώνα. Ουδείς υστέρησε, είδαμε δείγματα ποιότητας των παραπάνω παικτών, πάντα εναρμονισμένα με το πλάνο των δύο προπονητών.

Δεν πρόκειται να σταθούμε σε όσα ακολούθησαν με το σφύριγμα της λήξης. Δηλώσεις και παράπονα υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα σε όλες τις μεγάλες αναμετρήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο καθένας κοιτάει το συμφέρον του και θέλει το καλό της ομάδας του. Τα γεγονότα της Κυριακής ήταν πολύ λογικό να συμβούν, από τη στιγμή που η φετινή Σούπερ Λιγκ είναι και η πιο αμφίρροπη των τελευταίων ετών.

Facebook Comments