Για τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη μίλησε σήμερα η Βάνα Μπάρμπα, αποκαλύπτοντας πως προτίθεται να ψηφίσει ΝΔ στις επόμενες εκλογές και αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Όπως εξήγησε σε συνέντευξή της στα Παραπολιτικά 90,1, το τετ α τετ κανονίστηκε μετά από mail που έστειλε η ηθοποιός στον κ. Μητσοτάκη και το θέμα της συζήτησής τους ήταν η εξωστρέφεια στον χώρο του Πολιτισμού.

“Μου έκανε εντύπωση η ταχύτητα. Του έστειλα ένα e-mail και του είπα “αγαπητέ πρωθυπουργέ, πρέπει να σκεφτούμε υπάρχουν κάποιες ανάγκες. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η εσωστρέφεια τόσα χρόνια κεκλεισμένων των θυρών στα φεστιβάλ να περιφερόμαστε δεξιά-αριστερά οι έλληνες καλλιτέχνες”. Σας πληροφορώ την επομένη στιγμή μου ζήτησε να με δει. Βρεθήκαμε, ήταν ταχύτατος στις αντιδράσεις του. Δεν περίμενα ότι η αντίδραση του θα ήταν την επομένη μέρα, ούτε περίμενα ότι θα υπήρχε τόση συνέπεια σε αυτά που είπαμε. Μου λέει “συμφωνώ μαζί σου”. Για παράδειγμα συζητήσαμε για το Καστελόριζο. Οι αυστραλοί που είναι η ομογένεια κάτω στο Καστελόριζο έχουνε διοργανώσει τα τελευταία χρόνια ένα μεγάλο φεστιβάλ, δεν χρειάζεται πάντα να υπάρχουν κρατικοί πόροι, η ομογένεια είναι τόσο δυνατή, τα πέρατα και στα μήκη παντού” είπε χαρακτηριστικά.

Με στεναχωρεί το ότι δεν μας βλέπει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση και το μεταρρυθμιστικό της έργο της αποπνέει σταθερότητα, υπογραμμίζοντας ότι δεν θα ήθελε να είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές ακόμη και αν της το ζητούσε ο πρωθυπουργός.

Ωστόσο, δήλωσε ότι θα ψηφίσει σίγουρα τη ΝΔ και κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη ότι δεν άκουσε ποτέ τους καλλιτέχνες. Η ηθοποιός αποκάλυψε ότι στις επικείμενες εθνικές εκλογές θα ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, αλλά δεν θα ήθελε να είναι υποψήφια βουλετής.

“Κατ’ αρχάς δεν μας άκουσε ποτέ. Δεν πάω σαν ένα παραπονεμένο παιδί που κάποιος δεν με είδε και δεν μιλήσαμε αλλά δεν θα ξεχάσω ποτέ την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, δεν θα ξεχάσω ποτέ την ευγένειά της και το ήθος της. Δυο φορές είχα μιλήσει σε εκπομπές που είχαμε βγει κι είχαμε πει για το ΠΑΣΟΚ, την επομένη στιγμή μας είχε πάρει τηλέφωνο σαν γυναίκα, σαν αρχηγός. Έμενα με στεναχωρεί το ότι δεν μας βλέπει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δεν έβλεπε ανθρώπους που ίσως να ήταν και χρήσιμοι” σημείωσε.

Facebook Comments