Προβάδισμα 7,3 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στη νέα δημοσκόπηση της Alco που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Παράλληλα, αποτυπώνεται η γνώμη των πολιτών για τις κακοποιήσεις ανηλίκων και την δράση των θεσμών (κοινωνικές υπηρεσίες, Δικαιοσύνη) αλλά και για το καλάθι του νοικοκυριού.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 30,3% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά 7,3 ποσοστιαίων μονάδων. Η διαφορά είναι μία μονάδα μικρότερη από την προηγούμενη μέτρηση (ΝΔ: 31,2%, ΣΥΡΙΖΑ 22,9%, διαφορά 8,3%). Οπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Alco Κ. Παναγόπουλος, η μείωση της διαφοράς οφείλεται στο γεγονός ότι το θέμα των υποκλοπών «φρέναρε» τις εισροές από άλλους χώρους στη ΝΔ.

Αναλυτικά:

ΝΔ: 30,3%
ΣΥΡΙΖΑ: 23%
ΠΑΣΟΚ: 11,4%
ΚΚΕ: 5,2%
Ελληνική Λύση 4,9%

Alco: Συσπειρώσεις και μετακινήσεις ψηφοφόρων

Σε κάθε περίπτωση, οφέλη από το θέμα των υποκλοπών δεν καρπώνονται ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε το ΠΑΣΟΚ, όπως φαίνεται και από τις συσπειρώσεις-μετακινήσεις ψηφοφόρων της ΝΔ.

Το κυβερνών κόμμα διατηρεί συσπείρωση ψηφοφόρων του στο 74% και έχει διαρροές κυρίως προς αναποφάσιστους (12%) και όχι τόσο σε άλλο κόμμα.

Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ με συσπείρωση 69%, «αιμορραγεί» προς το ΠΑΣΟΚ κυρίως σε ποσοστό 8%, 4% πάει προς το ΜέΡΑ25, στη ΝΔ και στο ΚΚΕ το 2% ενώ επίσης 12% οδεύουν προς τους αναποφάσιστους.




 




 

Facebook Comments