Μόλις την τρίτη ημέρα του πιο αμφιλεγόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου, γίναμε μάρτυρες μίας εκ των μεγαλύτερων εκπλήξεων στην ιστορία του θεσμού.

Και θύμα αυτής, η χώρα που θέλει περισσότερο από όλους το τρόπαιο, όπως και οι υποστηρικτές της Αργεντινής, που φέτος είναι πιο πολύ από ποτέ. Για χάρη του Λίονελ Μέσι. Για να αφήσει πίσω του, στην Εθνική, ένα τεράστιο επιτυχημένο κεφάλαιο (και όχι ημιτελές με την προ δύο ετών κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα), που μαζί με τα επιτεύγματά του σε συλλογικό επίπεδο, θα τον καταστήσουν καλύτερο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Ναι, το έχει δηλώσει και ο ίδιος. Θέλει αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, γιατί θα είναι το τελευταίο του. Η τελευταία του ευκαιρία όπως είπε να καταφέρει το μεγάλο του όνειρο. Όμως, «Αλμπισελέστε» όπως αυτή απέναντι στην Σαουδική Αραβία δεν αξίζει να προκριθεί ούτε στη φάση των «16». Ο αντίπαλος έδειχνε πολύ μικρός για το μέγεθός της. Στον αγωνιστικό χώρο βέβαια, οι διαφορές «σβήνουν» και «μιλάνε» άλλα πράγματα.

Πάθος, θέληση, πίστη, πλάνο. Το μόνο που είχε η Αργεντινή ήταν ένα γρήγορο γκολ από πέναλτι και άλλα τρία, ορθώς ακυρωμένα, στο πρώτο ημίχρονο. Έδειξε ότι έχει και την ποιότητα για να «καθαρίσει» το πρώτο παιχνίδι άμεσα. Ωστόσο, τίποτα δεν τελειώνει σε ένα ημίχρονο. Οι Σαουδάραβες, που έχουν πετύχει κάτι πολύ πιο σπουδαίο από όσο φαντάζονται, αξίζουν συγχαρητήρια, γιατί πέρα από τη νίκη, είχαν και όλα τα παραπάνω στοιχεία.

Δίχως αυτά, κανείς δεν μπορεί να ελπίζει στην κορυφή του κόσμου. Ακόμη και εάν υπάρχει στο ρόστερ ο Μέσι. Ένα αήττητο σερί 36 αγώνων, έλαβε τέλος από τον πιο ανίσχυρο αντίπαλο. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο και όταν «περιλούζεσαι» με υπεροψία, το πληρώνεις. Άμεσα. Με δύο γκολ σε διάστημα πέντε λεπτών.

Από εκεί και πέρα κρίνεσαι και για την αντίδρασή σου. Χρειάζεσαι και υπομονή για να το «γυρίσεις», αυτοπεποίθηση, καθαρό μυαλό. Ευκαιρίες έγιναν, καμία όμως δεν σε έπειθε ότι θα μπορούσε να «λυγίσει» τους ψυχωμένους Άραβες. Οι Λάτινοι «θόλωσαν» από την ανατροπή, σαν να μην υπήρχε στο μυαλό τους ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Έχασαν τον προσανατολισμό τους και αυτή ήταν η παγίδα στην οποία έπεσαν.

Η Αργεντινή δεν έχει χρόνο για να «ζυγίσει» το μέγεθος της ήττας. «Δεν έχω δεχτεί ποτέ ξανά τέτοιο πλήγμα σε αυτή την ομάδα. Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Τώρα πρέπει μόνο να κερδίσουμε τα άλλα δύο ματς», είπε ο Μέσι και έδωσε το σύνθημα για τα παιχνίδια απέναντι σε Μεξικό και Πολωνία, εάν θέλει να ελπίζει αρχικά σε πρόκριση από τον όμιλο.

Facebook Comments