Διψήφια διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η δημοσκόπηση της Μetron Analysis για λογαριασμό του Mega.

Συγκεκριμένα στην εκτίμηση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 36,5% και η αξιωματική αντιπολίτευση 26,3%, με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο 14,2%, το ΚΚΕ στο 6%, την Ελληνική Λύση στο 4,3% και το ΜεΡΑ25 στο 4,5%.

Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικρατεί με «άνεση» 10 μονάδων του Αλέξη Τσίπρα στο ερώτημα ποιος μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα την λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών – είναι ενδιαφέρον ότι  πέρα από τη ΝΔ, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει υψηλό ποσοστό αποδοχής και στον χώρο του ΠΑΣΟΚ, παρά το γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν ο «πρωταγωνιστής» της πρώτης φάσης των παρακολουθήσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο από τα τρία  πρώτα  κόμματα που καταγράφει δημοσκοπική άνοδο – κερδίζει 0,4 μονάδες – ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται με 71% αρνητικές γνώμες στην γενική αξιολόγηση, ενώ είναι πίσω στη δημοτικότητα από Νίκο  Ανδρουλάκη, το κόμμα του οποίου εμφανίζει απώλεια μισής μονάδας στην εκτίμηση ψήφου σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία η διαφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αλέξη Τσίπρα είναι στις 20 μονάδες, καθώς ο πρωθυπουργός είναι στο 37 και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο 17, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να είναι στο 6 και τον «κανένα» στο 27.

Οι πολίτες αξιολογούν ως σημαντικότερο πρόβλημα την ακρίβεια και έπονται η οικονομία, η εξωτερική πολιτική – πόλεμος στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση και το πολιτικό σύστημα – πολιτικοί.

Σχετικά με την πορεία τη χώρας, το 36% θεωρεί ότι η Ελλάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 56% θεωρεί πως κινείται προς τη λάθος. Η εντύπωση της πλειοψηφίας για το έργο της κυβέρνησης είναι θετική (39%), ενώ για το έργο της αντιπολίτευσης αρνητική (72%). To 44% αξιολογεί θετικά τον Πρωθυπουργό, ενώ το 21% τον αξιολογεί αρνητικά. Τον Αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το 50% τον αξιολογεί με θετικό πρόσημο αλλά το 71% με αρνητικό.

Facebook Comments