Η Eurobank ως επίσημος Υποστηρικτής του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων, στηρίζει με συνολικές παροχές αξίας €50.000 νεοφυείς επιχειρήσεις που συμμετέχουν στo Elevate Greece συμβάλλοντας στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη χαρτογράφηση, υποστήριξη και ενδυνάμωση του εγχώριου οικοσυστήματος καινοτομίας.

Σε αυτό το πλαίσιο συνόδευσε με τη χορήγηση ποσού €20.000 ευρώ την απονομή του Βραβείου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Εξωστρέφειας, στο πλαίσιο των δεύτερων Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας 2022. Οι δέκα (10) νικήτριες εταιρείες του 2ου Διαγωνισμού Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας – Elevate Greece που διοργανώνει και φέτος το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων και η Γενική Γραμματεία Έρευνας & Καινοτομίας, ανακοινώθηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», στις 2 Δεκεμβρίου 2022.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, και απένειμε τα Βραβεία Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Εξωστρέφειας και Νεοφυούς Επιχείρησης της Χρονιάς & Περιβαλλοντικού Αντίκτυπου. Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας, και ο Διευθυντής & Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», κ. Γιώργος Νούνεσης. Στην εκδήλωση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι Υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Μαρία Συρεγγέλα και Εξωτερικών, κ. Κώστας Φραγκογιάννης, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, κ. Αθανάσιος Κυριαζής, η Διευθύντρια του egg – enter-grow-go, κα Ρούλα Μπαχταλιά καθώς και εκπρόσωποι των Επίσημων και Θεσμικών Υποστηρικτών του Elevate Greece, των Ερευνητικών Κέντρων και του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας (ΕΣΕΤΕΚ).

Εκ μέρους της Eurobank, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Σταύρος Ιωάννου, απένειμε μαζί με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, το Βραβείο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Εξωστρέφειας στην εταιρεία Safesize Greece. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό ποσό ύψους €20.000 (είκοσι χιλιάδων ευρώ), ενώ η Τράπεζα παρέχει επιπλέον παροχές συνολικής αξίας €30.000 ευρώ σε startup του Elevate Greece, στο πλαίσιο του Προγράμματος Εξωστρέφειας που υλοποιεί το egg.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «Αυτά τα 3,5 χρόνια η Ελλάδα είναι σε ρυθμό ανόδου δαπανών για την έρευνα και την καινοτομία, η πρώτη σε ταχύτητα χώρα στην Ευρώπη, ενώ πρώτη είναι και στο ποσοστό των επιχειρήσεων που προχώρησαν σε επενδύσεις καινοτομίας τα τελευταία χρόνια. Έχει αναπτυχθεί στη χώρα μας μία ζώσα κοινότητα καινοτομίας, στην οποία εργάζονται πάνω από 7.000 επιστήμονες και ερευνητές. Έχουμε ήδη τις πρώτες εταιρείες που εξαγοράζουν μεγαλύτερες εταιρείες, έχουμε εταιρείες που λαμβάνουν χρηματοδότηση από διεθνείς επενδυτές. Η Ελλάδα μεταμορφώνεται.  Και όλοι εσείς σ’ αυτήν την αίθουσα είστε οι πρωταγωνιστές αυτής της μεταμόρφωσης και οι νικητές των βραβείων είναι τα παραδείγματα προς μίμηση αυτής της μεταμόρφωσης.».

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για Έρευνα / Καινοτομία / Τεχνολογία, κ. Χρίστος Δήμας, ανέφερε: «Το Elevate Greece αποτελεί σήμερα ένα ουσιαστικό εργαλείο το οποίο συνδέει τα κομμάτια του οικοσυστήματος και αποσκοπεί στο να παρέχει διαρκώς περισσότερα κίνητρα στους νέους επιστήμονες και ταλαντούχους επιχειρηματίες ώστε αυτοί να δημιουργούν και να γίνονται ολοένα ανταγωνιστικότεροι σε υπερεθνικό επίπεδο από την Ελλάδα. Τα βραβεία του Elevate Greece έχουν καθιερωθεί και αποτελούν έναν θεσμό που επιβραβεύει τις νεοφυείς επιχειρήσεις, την καινοτομία και τη δημιουργικότητα γενικότερα. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, στους νικητές και φυσικά στους Επίσημους Υποστηρικτές που στηρίζουν έμπρακτα το οικοσύστημα καινοτομίας και συμβάλλουν στην ανάπτυξή του.».

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Eurobank, κ. Σταύρος Ιωάννου, ανέφερε: «Με ιδιαίτερη χαρά, για δεύτερη χρονιά, η Eurobank συμμετέχει στην επιβράβευση δυναμικών ελληνικών startup και στηρίζει τη σημαντική πρωτοβουλία του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων Elevate Greece. Μέσω του egg, που έχει πια εξελιχθεί σε ορόσημο για το εγχώριο οικοσύστημα καινοτομίας, επιδιώκουμε σταθερά να είμαστε χρήσιμοι για τους νέους επαγγελματίες και επιστήμονες, σε κάθε συγκυρία. Σήμερα, σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για την μετάβαση της οικονομίας σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, η καινοτόμος επιχειρηματικότητα μπορεί να δράσει καταλυτικά για την αναβάθμιση του ελληνικού επιχειρείν και την αύξηση των δράσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας. Είμαστε δίπλα σε κάθε αναπτυξιακή πρωτοβουλία που προάγει την βιώσιμη επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.».

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο νικητής του Βραβείου Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Εξωστρέφειας, κ. Άγγελος Σταυράκης, ιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος της Safesize. «Εκ μέρους όλης της ομάδας της SafeSize, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πολιτεία, το Elevate Greece και τους Χορηγούς για την υποστήριξη και τη μεγάλη τιμή που μας κάνατε με το βραβείο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Εξωστρέφειας, το οποίο μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε πιο δυναμικά στο μέλλον. Το Elevate Greece αποτελεί πλέον το σημείο αναφοράς για την υποστήριξη της καινοτομίας και είμαστε περήφανοι που είμαστε μέρος του ελληνικού οικοσυστήματος και που μπορούμε να συμβάλλουμε στην ενίσχυση του brain gain για την Ελλάδα.».

Μέσω του Προγράμματος Εξωστρέφειας του egg, τα τελευταία έξι (6) χρόνια έχουν πραγματοποιηθεί, συνολικά, 13 αποστολές σε μεγάλα ξένα οικοσυστήματα νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και τη Μέση Ανατολή, δίνοντας την ευκαιρία σε περισσότερες από 70 νέες ελληνικές εταιρείες, που έχουν φιλοξενηθεί στο egg, να δικτυωθούν στο εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί πως και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, παρά τους περιορισμούς στις μετακινήσεις, το egg ανέπτυξε σειρά πρωτοβουλιών, συνεχίζοντας να στηρίζει με κάθε τρόπο την εξωστρέφεια του ελληνικού οικοσυστήματος start – up.

Οι δέκα νικήτριες εταιρείες στον 2ο Διαγωνισμό Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας – Elevate Greece ανά κατηγορία είναι οι εξής:

  • Ταχύτερα ανερχόμενη επιχείρηση | cloudeo
  • Τεχνοβλαστός (Spin-off) της χρονιάς | Aquatic Biologicals
  • Βραβείο Κοινωνικής Συνεισφοράς | Docandu
  • Βραβείο Περιβαλλοντικού Αντίκτυπου | Digisec A.E.
  • Βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας | iDNA Genomics
  • Βραβείο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Εξωστρέφειας | SafeSize Greece
  • Αξιοποίηση Τεχνολογιών 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης | 3DHUB Greece
  • Βραβείο Τουρισμού και Υπηρεσιών Φιλοξενίας | Ferryhopper
  • Βραβείο Βιοεπιστημών & Υγείας – Φαρμάκων | TWOBULL MEDITHERAPY
  • Κορυφαία Νεοφυής Επιχείρηση από το Οικοσύστημα | COVARIANCE.

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων Elevate Greece 717 νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν περισσότερους από 6.700 εργαζομένους. Οι 122 εκ των 717 νεοφυών επιχειρήσεων έχουν φιλοξενηθεί στο eggentergrowgo.  Αξίζει να σημειωθεί πως στον 10ο κύκλο του egg, μία (1) στις δύο (2) ομάδες που εντάχθηκαν είναι εγγεγραμμένη στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων Elevate Greece._

Facebook Comments