Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, ένας χώρος με ιστορία 50 ετών, πρωτοπορεί για μία ακόμη φορά, υποστηρίζοντας την ψηφιακή τέχνη.

Σε συνεργασία με το Spania.io, την πρώτη πλατφόρμα-marketplace για NFT στην Ελλάδα, και την ιστορικό τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα, παρουσιάζει μια σειρά έργων Ελλήνων καλλιτεχνών που συνεργάζονται με την γκαλερί, δίνοντας στο κοινό τη δυνατότητα να αποκτήσει τα έργα αυτά στη μορφή πιστοποιημένων, αυθεντικών και συλλεκτικών NFT.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα 13 έργα που θα διατεθούν σε NFT, θα είναι όλα μοναδικά, δηλ. εκδόσεις 1/1. Η διάθεση των NFT θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι.

Τα NFT αυτά έχουν ιδιαίτερη συλλεκτική αξία, εφόσον όχι μόνο διατίθενται σε ένα αντίτυπο το καθένα, αλλά και επειδή είναι τα πρώτα NFT που διαθέτει προς πώληση μια ελληνική γκαλερί με τον τρόπο αυτό. Επιπλέον, οι τιμές τους κυμαίνονται σε εξαιρετικά προσιτά επίπεδα, αφού ένας από τους στόχους της δράσης αυτής είναι να εξοικειωθεί το κοινό με την ιδέα των NFT και να γνωρίσει τα πλεονεκτήματα αυτής της πολλά υποσχόμενης νέας τεχνολογίας.

Πρέπει να επισημανθεί ότι το Spania.io παρέχει τη δυνατότητα αγοράς NFT με τη χρήση κρυπτονομισμάτων αλλά και ευρώ μέσω πιστωτικής κάρτας, καθιστώντας τη διαδικασία ιδιαίτερα απλή και εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται είναι η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού πορτοφολιού (στο οποίο θα αποθηκευτεί το NFT), κάτι που στο Spania.io γίνεται με ένα μόνο κλικ.

Καθώς τα NFT θα διατεθούν σε μοναδικά αντίτυπα και θα αποκτηθούν από τον πρώτο που θα επιλέξει το καθένα, συνιστάται στους ενδιαφερόμενους να έχουν γίνει μέλη και να έχουν δημιουργήσει το ηλεκτρονικό τους πορτοφόλι πριν την ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο εικαστικό αυτό εγχείρημα είναι οι Cacao Rocks (Ιάσονας Μέγκουλας), Θωμάς Διώτης, Georgia Fambris, Φίλιππος Θεοδωρίδης, Χριστόφορος Κατσαδιώτης, Βασιλική Κούκου, Τζένη Κωδωνίδου, Melina Mosland, Ελένη Μυλωνά, Βασίλης Πάτμιος-Καρούκ, Νατάσσα Πουλαντζά, Μυρτώ Σταμπούλου και Παύλος Τσάκωνας.

Τα NFT των παραπάνω καλλιτεχνών βασίζονται σε ζωγραφικά έργα, σχέδια, χαρακτικά, ψηφιακά σχέδια, animation, βίντεο και φωτογραφίες τους, και μπορεί κανείς να τα δει συγκεντρωμένα στη διεύθυνση Spania.io/zoumboulakis_galleries αλλά και στο χώρο του Spania.io στο Metaverse.

Παράλληλα, το προσεχές Σάββατο 10/12, στις 12.30, διοργανώνεται ειδική εκδήλωση στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη (Πλ. Κολωνακίου 20), όπου θα προβάλλονται σε οθόνες τα έργα-NFT και οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ρωτήσουν και να μάθουν περισσότερα σχετικά με τη νέα αυτή τεχνολογία και πως αφορά τον χώρο της τέχνης.

Σχετικά με το Spania.io

To Spania.io είναι η πρώτη πλατφόρμα-marketplace για NFT στην Ελλάδα. Ξεκίνησε το 2021 και έχει ήδη διαθέσει συλλεκτικά NFT για εικαστικούς καλλιτέχνες, εμβληματικούς αθλητές, μουσικούς, φωτογράφους κ.ά. Είναι η πρώτη πλατφόρμα στην Ελλάδα που διαθέτει όλη την τεχνογνωσία και την υποδομή για τη δημιουργία και τη διάθεση NFT και συνεργάζεται μόνο με πιστοποιημένους, επιλεγμένους δημιουργούς. https://www.spania.io

Σχετικά με την Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, στην Πλατεία Κολωνακίου 20, ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1970 και αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς χώρους τέχνης στην Αθήνα. Στην αίθουσά της έχουν παρουσιαστεί και εξακολουθούν να παρουσιάζονται εκθέσεις ιστορικής σημασίας, Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών. Μετά την πρόσφατη ανακαίνισή της (2018), η Γκαλερί συνεχίζει την πορεία της στον χώρο της σύγχρονης τέχνης επιλέγοντας και προτείνοντας έργα νεότερων, καθώς και καθιερωμένων καλλιτεχνών, προσφέροντας τη σταθερή ματιά της και ανταποκρινόμενη στη μακρά ιστορία της.

Event:  10 Δεκεμβρίου 2022 12.30-14.30

Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέμ. & Παρ. 11.00 -20.00

Τετ. & Σάβ. 11.00 –15.00

Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

Facebook Comments