Χρηματιστήριο: Εβδομαδιαία κέρδη 1,33% – οι συναλλαγές περιορίστηκαν στα €46,7 εκατ.

3 λεπτά ανάγνωση
9 Δεκεμβρίου 2022

Με ήπια άνοδο έκλεισε η συνεδρίαση της Παρασκευής στο Χρηματιστήριο Αθηνών, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.

Στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 915,99 μονάδες, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,06%.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης κατέγραψε άνοδο σε ποσοστό 1,33%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,54%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 46,58 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 15.174.792 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε οριακή άνοδο σε ποσοστό 0,06%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,54%.

Ανοδικά κινήθηκαν 47 μετοχές, 43 πτωτικά και 20 παρέμειναν σταθερές.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+1,88%) και των Πρώτων Υλών (+1,77%). Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών (-0,99%) και του Πετρελαίου (-0,56%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χρηματιστήριο: Οριακή πτώση με άμυνα πάνω από τις 2.500 μονάδες

Το Χρηματιστήριο Αθηνών άντεξε στις πιέσεις από τη νέα εκτίναξη των τιμών

JP Morgan: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα με εισροές άνω του $1 δισ. – Η Eurobank στις κορυφαίες επιλογές

Η JP Morgan επιβεβαιώνει τη θετική στάση της για την Ελλάδα, παρά

Χρηματιστήριο: Ράλι στα διυλιστήρια και νέα στήριξη από τις τράπεζες

Η Λεωφόρος Αθηνών έκλεισε την εβδομάδα ανοδικά, μετά τη διόρθωση που προκάλεσε