Τσάντες με χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή, που βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για διαφθορά -μια υπόθεση που φαίνεται να έχει πολλές προεκτάσεις και που έχει συνταράξει τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από τα βελγικά ΜΜΕ, οι βελγικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι της Εύας Καϊλή και βρήκαν τσάντες με χρήματα. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η ίδια πέρασε τη νύχτα στο κρατητήριο.

Με τσάντα γεμάτη χρήματα και έτοιμος να αποχωρήσει εντοπίστηκε σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες και ο πατέρας της Εύας Καϊλή, όπως αναφέρει δημοσίευμα.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα L’Echo και ο πατέρας της εντοπίστηκε με χαρτοφύλακα γεμάτο με χρήματα.

“Μετά τις πρώτες συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής και την κατάσχεση 600.000 ευρώ σε μετρητά, οι ανακριτές συνέλαβαν τον πατέρα της κ. Καϊλή, ο οποίος είχε επίσης μια βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα και βρισκόταν σε διαδικασία μετακίνησης, αφού είχε προειδοποιηθεί για την έρευνα από συνεργούς, εκτιμούν οι ανακριτές”, σημειώνει η ιστοσελίδα.

Πηγές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφεραν στο Euronews ότι το γραφείο του Kaili σφραγίστηκε από την αστυνομία του Βελγίου, μαζί με αυτά των δύο Βέλγων σοσιαλιστών ευρωβουλευτών, της Maria Arena και του Marc Tarabella.

Η ιστοσελίδα της βελγικής L’Echo αναφέρει ότι η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, καθώς λόγω της ασυλίας μόνο έτσι μπορεί να συλληφθεί πολιτικό πρόσωπο.

Σύμφωνα με τους Βέλγους εισαγγελείς, η υπόθεση που ερευνάται αφορά σε “σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διαφθορά και ξέπλυμα χρήματος”.

Facebook Comments