Για τέσσερις συλλήψεις κάνει λόγο η επίσημη ανακοίνωση των βελγικών Αρχών για την υπόθεση χρηματισμού από το Κατάρ, που δεν αναφέρει τα ονόματα τους.

Ωστόσο σύμφωνα με τις βελγικές ιστοσελίδες L’ Echo και Le Soir ανάμεσα στους συλληφθέντες για συμμετοχή εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά βρίσκεται και η Εύα Καϊλή. Αυτό σημαίνει πως η αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και οι άλλοι τρεις εμπλεκόμενοι κρίνονται προφυλακιστέοι.

Η ενημέρωση των Αρχών αναφέρει πως:  Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Βουλής.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Δύο αφέθησαν ελεύθερα από τον ανακριτή. Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 20:00 το βράδυ την προηγούμενη νύχτα. Οι βελγικές αρχές αναφέρουν ότι για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις μέσω δελτίων τύπου.

Facebook Comments