Ομολόγησε την εμπλοκή του στο Qatargate ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο Ιταλός σύντροφος της Εύας Καϊλή, κι έδωσε και τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, τον οποίο χαρακτήρισε επικεφαλής του κυκλώματος που έστηνε τις δουλειές με τους Καταριανούς για να παρεμβαίνουν σε ευρωπαϊκές υποθέσεις.

Παράλληλα, φέρεται να αποκάλυψε ότι οι «μπίζνες» γίνονταν και με το Μαρόκο. Η βελγική LeSoir και η ιταλική La Repubblica υποστηρίζουν πως έχουν στη διάθεσή τους δικαστικά έγγραφα από την κατάθεση των τριών εμπλεκομένων που απολογήθηκαν χθες ενώπιον των δικαστικών Αρχών των Βρυξελλών.

Εν τω μεταξύ, αναβολή για ακρόαση στις 22 Δεκεμβρίου πήρε η Εύα Καϊλή για την εμπλοκή της στην υπόθεση. Η ίδια θα παραμείνει προφυλακισμένη, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη Πέμπτη, οπότε και θα κριθεί εάν θα παραμείνει στη φυλακή ή θα αφεθεί με περιοριστικούς όρους μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ δηλώνει – μέσω των δικηγόρων της – αθώα.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν από το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζόρτζι αλλά και ο πρώην ευρωβουλευτής, Αντόνιο Παντσέρι, φερόμενος ως “εγκέφαλος” της υπόθεσης. Ο τρίτος κατηγορούμενος, Νικολό Ταλαμάνγκα αφέθηκε ελεύθερος με ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Όλοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά στο πλαίσιο του Qatargate.

Facebook Comments